Mărul concordiei la PMP (pamflet)

Politică la patru ace

Pace şi armonie la alegerile de duminică din cadrul filialei PMP Iaşi. Deputatul Petru Movilă a fost singurul candidat la şefia organizaţiei ieşene, prin urmare a şi fost ales fără emoţii nici de o parte, nici de cealaltă. Consilierul judeţean Alin Aivănoaei a fost ales secretar general al filialei, iar Marian Uscatu, alt ales al judeţului, a fost la rândul său reconfirmat în funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. Prin urmare, se pare că doar fursecurile de la protocol au fost proaspete, în rest garnitura de partid a fost tot veche. Cum se întâmplă în astfel de situaţii, pe adresa partidului au sosit numeroase mesaje de felicitare, dintre care am selectat câteva.

Traian Băsescu: Bravo, Petrică, vezi că nu te-a mâncat lupu’ de Emacu, aşa cum te temeai acum vreun an, doi? Iată că lucrurile s-au aşezat frumos, ca două cuburi de gheaţă pe fundul cristalin al unui pahar de Jena. Deputat eşti de o mie de ani, preşedinte vei fi o mie de ani la filiala din Iaşi, ce-ţi mai doreşti? Ţine-o tot aşa, cu prora-n sus şi ai grijă să nu te atace dujmanii pe la babord. Fii atent că urmează o perioadă mai tulbure decât o frăguţă fermentată la Murfatlar. Hai, sus pânzele şi paharul!

Corneliu Bichineţ, deputat PMP Vaslui: Mersi, frăţioare Petrică că m-ai invitat la conferinţa asta de alegeri sau ce-o fi fost. Iaşul e tare frumos, m-am simţit ca acasă. Aerul cultural al Iaşului mi-a trezit amintirea domnului scriitor şi deputat gălăţean Bacalbaşa, pe care l-am asigurat cândva în plen că nimeni n-o să-i strice rozeta dacă trece prin Vaslui. Mna, chestii şi expresii populare, de care nu trebuie să ne jenăm, doar băsişti suntem, nu? Deşi a cam îmbătrânit dom’ comandant, nu mai iese pe punte să pună mojicul român la şmotru, cum făcea altădată. Hai, noroc, şi să ne vedem la bufetul Parlamentului, cică a trimis iubita noastră colegă Nuţi Udrea nişte rom din Costa Rica.

Alin Aivănoaei: Distinse domnule preşedinte, aş fi vrut să vă transmit aceste sincere felicitări încă din timpul lucrărilor conferinţei, dar am fost atât de emoţionat de reconfirmarea mea în funcţia de secretar general încât am uitat complet că şi dumneavoastră aţi fost reales. Cu permisiunea domniei voastre, vin cu propunerea ca data viitoare să organizăm realegeri la filială, nu alegeri. Aşa mai scăpăm şi de pârdalnicele astea de emoţii pe care eu le-am trăit atât de tare, încât abia mi-am recăpătat transpiraţia specifică momentului printr-o şedinţă afterparty, în care am organizat un nou set de alegeri, de data asta dintr-un meniu bine organizat la Cafeneaua Veche.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.