Liberalii l-au parașutat pe Romeo Vatră director la Aeroport

Politică la patru ace

Consilierul județean PNL Romeo Vatră este noul director general interimar al Aeroportului Internațional Iași, o funcție influentă, subiect al multor dispute politice. Pentru că așa e la Iași, tot ce e post de director pe undeva trebuie să fie sub o umbrelă politică, indiferent de câte cunoștințe tehnice ar presupune acea responsabilitate. Evident, Vatră se pricepe la avioane la fel de mult ca un șaormar la fizică cuantică, dar ce mai contează? Deocamdată, până la primele măsuri aeronautice luate de Vatră, i-am survolat jurnalul personal. (pamflet)

– M-a emoționat foarte mult gestul șefilor mei liberali din consiliu de a ma pune director general interimar la Aeroport. Nici nu eram atent la ce se discuta, stăteam în scaun și priveam pe fereastră, spre o nouă zi însorită de august, când am simțit un bobârnac pe ceafă. Băieții lansaseră un avion de hârtie către mine. Era confecționat din decizia de numire. Glumeți și inventivi, trebuie să recunosc! M-am dus acasă zburând de bucurie. În sfârșit, am prins și eu un os cu ceva carne pe el! Mă săturasem să fiu un tip destul de nebăgat în seamă mai de nimeni. Bine, mă ocup cu comunicarea la filială, dar asta nu înseamnă nimic altceva decât să public pe Facebook mesajele standard venite de la centrala partidului. Teribilă plictiseală. Acum, cu noua dregătorie, mi s-a luminat orizontul. Abia aștept să mă urc în turnul de control, să simt aerul înălțimilor politice. Bineînțeles, voi fi un șef dur, dar și permisiv, pe alocuri. Angajații nu vor pluti printr-un văzduh senin, îi asigur că vor fi multe goluri de aer în zborul lor către ziua de salariu. Am văzut că se pregătește o cârcă de bani pentru modernizarea Aeroportului. Deja am început să fac câteva schițe care reflectă viziunea mea proprie asupra dezvoltării acestuia. În primul rând, lângă pista de aterizare voi face o pistă de biciclete. Trebuie să fim europeni, să încurajăm și transportul alternativ! Apoi, nu înțeleg care-i treaba cu cei doi piloți care conduc un avion. E o risipă de personal, după părerea mea. Există pilot automat, domnilor! Ori ne dorim digitalizare și tot felul de facilități online, ori rămânem în evul mediu al lucrului manual. Bine, aici va fi mai greu să-mi impun punctul de vedere, simt deja asta. În rest, sper să găsesc la Aeroport un birou directorial curat, liniștit, în care să-mi desfășor activitatea fără turbulențe. Cine știe, poate stau acolo vreo patru – cinci ani, fără să fiu nevoit să aterizez forțat la vreo schimbare de Guvern. Așa că îmi voi ura tradiționalul „Vânt la pupa!”. Hai, că știu câte ceva din argoul aviatic!

Romeo Vatră, pregătit să preia din zbor conducerea Aeroportului din Iași. Vatră (foto, pamflet): Zice lumea că nu mă pricep la managementul unui Aeroport. Parcă ce mare lucru se întâmplă acolo? Plecări, sosiri, suspendări, nervi, înjurături. E ca la o ședință de partid de la PNL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *