Liberalii au fuzionat cu geto-dacii la Coarnele Caprei. Costel Alexe și Alexandru Muraru, experți în coifuri geto-dacice

Politică la patru ace

În toiul lunii lui Cuptor, fruntașii liberali ieșeni au purces la o baie de mulțime în comuna Coarnele Caprei, probabil să-și mai răcorească orgoliile stârnite de apropiatul congres al PNL. Sau poate pentru că, pur și simplu, se plictiseau pe-acasă. În excursia făcută în comuna ieșeană, Costel Alexe, președintele CJ, și deputatul Alexandru Muraru s-au întâlnit cu un alt musafir celebru, Castor Basileus Lăpușneanu, vicepreședintele Asociației culturale Geto – Dacii din Moldova, care avea și el niște obiceiuri strămoșești de prezentat țăranilor din partea locului. (pamflet)

Un tăpșan din coasta comunei Coarnele Caprei. Pe o scenă improvizată, prestează un grup de țărani prinși în horă, în acorduri unei fanfare. Publicul este numeros, mulți dintre spectatori filmând spectacolul cu telefoane mobile. Bucuria este mare, doar este sărbătoarea comunei! Risipiți printre oameni, câțiva politicieni liberali de la județ, printre care și Costel Alexe și Alexandru Muraru, îmbrăcați lejer, blugi, cămașă, pantofi sport.

Costel Alexe: – Băi, Alex, ce arșiță e! Poți face ochiuri prăjite pe tabla încinsă.
Alexandru Muraru: – Da, e o vreme de-ți vine să faci orice, numai ca să stai un pic la răcoare.

Costel Alexe: – Pușche pe limba ta! Eu am venit aici să mă distrez, să socializez cu țăranul ieșean, nu să ascult cobelile tale. Apropo, cum să le spun ăstora din Coarnele Caprei? Ei ce sunt, de fapt, corneni, căpreni?
Alexandru Muraru: – Zi-le dragii mei și ai scăpat. Dar mă mir că te preocupă astfel de fleacuri. Hai mai bine să-ți spun o chestie petrecută mai de dimineață.

Costel Alexe: – Sunt numai ochi și urechi!
Alexandru Muraru: – Prostii, habar n-ai ce înseamnă să fii cu adevărat numai ochi și urechi! Dar o să-ți povestesc altădată despre tehnica de specialitate. Buun, deci mă plimbam pe o uliță din sat, în căutare de eventuale cazuri de discriminare socială. Știi că eu sunt un fel de reprezentant al României pentru politicile antidiscriminare, xenofobie etc.

Costel Alexe: – Off, știu, muncești de dimineață până seara!
Alexandru Muraru: – Și, mergând pe uliță, l-am întâlnit pe Castor Basileus Lăpușneanu, ăla cu geto-dacii din Moldova. M-a abordat răspicat, spunându-mi că arde de nerăbdare să organizeze un mic război, în bătătura satului, cu mascații din Ruginoasa. Cică teritoriul din zona asta e numai al lor, al dacilor, și de ce se bagă mascații cu obiceurile lor păgâne.

Costel Alexe: – Și tu ce o să faci? Cum vrei să aplanezi conflictul?
Alexandru Muraru: – I-am zis să ne întâlnim la amiază, adică acum, la spectacol. Îți dai seama, ar fi stupid de-a dreptul să vedem niște indivizi cu coifuri, scuturi și sulițe, încăierându-se cu alți agitați, cu măștile alea grotești și bâte noduroase. Trebuie neapărat să-l înduplec pe Basileus. Mai ales că are niște interese prin Coarnele Caprei, unde primarul e de-al nostru.

Costel Alexe: – Să vin cu tine? Pot fi bodyguardul tău. Nu râde, am palma grea.
Alexandru Muraru: – Te cred, la câte chestii ai palmat… Am glumit, măi! Dar iată-l pe Basileus!

Cei doi se apropie de Basileus. Acesta este echipat ca la carte, în vestimentația specifică geto-dacilor. Se odihnește așezat pe un scut aflat direct în colbul drumului.

Costel Alexe: – Ave, Basileus!
Castor Basileus: – S-avem pardon, Ave să-i spui șefului tău de partid, ăsta e un salut roman, al dușmanilor noștri!
Alexandru Muraru: – Basileus, scuză-l pe amicul meu, întâmpină probleme chiar și la limba engleză, darmite la sensibilitățile vorbei geto-dacice.

Castor Basileus: – Înțeleg…nu e ăla care-a cerut niște tone de tablă?
Costel Alexe: – Minciuni. Așa se deformează istoria. Peste ani și ani, sper să avem și noi un Herodot care să restabilească adevărul. Dar, domnule Castor, profit de ocazie să vă întreb ceva… chiar există tunelurile dacice în munți?
Castor Basileus: – Ce întrebare de ignorant! Bineînțeles că există.

Costel Alexe: – Oare n-am putea face niște tronsoane de autrostradă prin ele? Știți că întâmpinăm probleme la A8, Iași – Târgu Mureș. Poate ieșim mai ieftin dacă facem traseul prin tunelurile dumneavoastă.Castor Basileus: – Nu știu, să vorbesc cu sfatul înțelepților.

Costel Alexe: – Hai că o să fim și noi atenți. Dăm niște brânză, varză, viezure…

Basileus scoate iritat sabia din teacă. Muraru îl oprește, panicat.

Alexandru Muraru: – Domnule Castor, nu-l mai băgați în seamă. Calmați-vă. Haide să vorbim despre băieții din Ruginoasa.
Castor Basileus: – Da, ați spus că aveți o propunere pentru mine. Dacă nu-mi place, să știți că semnez deja pergamentul cu ordinul de război.

Alexandru Muraru: – Vă pot aranja să fiți ambasadorul geto – dacilor din Moldova pe lângă Ordinul Templierilor, Marea Lojă Masonică a României, Marea Congregație a Martorilor lui Covid, Suprema Gașcă a Băieților Deștepți din PNL și alte organizații de mare influență. Ce ziceți?
Castor Basileus: – Iar în schimb să-i las în pace pe impostorii din Ruginoasa?

Alexandru Muraru: – Exact.
Castor Basileus: – De acord. Dar sunt cam suspicios apropo de Suprema Gașcă a Băieților Deștepți din PNL. Pare un trib ciudat. Tare aș vrea să am o discuție cu șeful lor din Iași, să-l încerc într-o luptă dreaptă. Stați așa, unde fugiți, domnu’ Muraru?

Alexe (foto, pamflet): Hai, măi Alex, cum să fie din aur? E o tinichea din tablă. Puteam să iau vreo câteva bucăți de la o fierărie din Galați și să le duc la amanet, dar eu lucrez doar en-gros

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *