Ioan Nani: “ Începi să te obișnuieștiv. E ca fumatul sau băutura. Azi un vaccin, mâine altul și tot așa”

Râs cu plâns

Consecvent strategiilor de extindere aplicate în ultimii ani, directorul Antibiotice SA, Ioan Nani, are în plan să deschidă o nouă capacitate de producție tocmai în îndepărtatul Vietnam. Deja fabrica de medicamente de la Iași are o prezență semnificativă pe piața asiatică, mai ales în China, semn al prestigiului de care se bucură în întreaga lume. Intrigați de noua destinație de investiții din Vietnam, am purtat un scurt dialog cu performantul director al Antibiotice SA. (pamflet)

IEȘEANUL: – Pe vremuri, din Vietnam ne soseau pe masă celebrii fulgi de creveți. Acum doriți să construiți acolo o fabrică de produse injectabile. Iată, capitalul românesc pătrunde masiv în Asia.
Ioan Nani: – Pentru că tot ați pomenit de creveți, am avut un incident gastric cu ei, de am epuizat rezerva casnică de Furazolidon în cinci minute. Pe vremea aceea eram tânăr, stomacul meu făcea față cu brio parizerului și salamului cu soia, dar creveții m-au terminat. Cred că mi-a rămas așa, o dorință de răzbunare, să mă duc în Vietnam și să distrug o fabrică de creveți. Iată, după mai bine de 30 ani, voi construi o uzină farmaceutică în zonă. În amintirea dezastrului gastric de altădată, voi fabrica și o serie limitată de antidiareice.

IEȘEANUL: – Ce credeți, apropo de valul patru al pandemiei, românii ar avea capacitatea necesară pentru a crea un vaccin împotriva coronavirusului?
Ioan Nani: – Tehnică am cam avea. O retortă de la Iași, un pahar Berzelius de pe la Institutul Cantacuzino, niște eprubete bine spălate pe la Cluj și tot am putea încropi ceva ce poate aduce cu un laborator pentru vaccinul anticovid. Forță de muncă calificată ar fi și ea. De pildă, am văzut ieri un barman care făcea un cocktail cu niște mișcări fabuloase, scutura recipientele alea de le lua naiba. L-aș angaja să amestece niște apă oxigenată cu diverși compuși chimici, ca să sporesc randamentul producției.

IEȘEANUL: – Deja se vorbește de administrarea unei a treia doze de vaccin. Ce părere aveți, până cât de departe se poate merge cu vaccinarea?
Ioan Nani: – Începi să te obișnuiești. E ca fumatul sau băutura. Azi o bere, că e arșiță afară, mâine două, că ieși cu prietenii. Peste o săptămână deja ești la a șaptea doză. Așa e și cu vaccinul ăsta. E prietenul nostru, de ce să nu ieșim la o bere cu el, două, trei, patru?

IEȘEANUL: – Big Mac sau Big Pharma?
Ioan Nani: – Mai degrabă afli secretele Big Pharma decât formula chimică pentru Big Mac.

IEȘEANUL: – Aspirină sau o țuică fiartă?
Ioan Nani: – Ambele te rup la stomac. Mai degrabă aspirina săracului, dacă înțelegeți ce vreau să spun.

IEȘEANUL: – Bogat și sănătos sau sărac și bolnav?
Ioan Nani: – Asta-i treaba Guvernului, nu mă bag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *