Iaşi, inima chirurgiei. Grigore Tinică, pregătit pentru marele congres de chirurgie cardiovasculară

Iașul sub lupă

Profesorul Grigore Tinică, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi, se pregăteşte de un eveniment foarte important pentru breasla medicală ieşeană şi internaţională. În calitate de preşedinte al Euro – Asian Bridge Society (nu, nu e vorba de vreo asociaţie a profesioniştilor în Bridge), dr. Tinică va organiza la Iaşi un puternic Congres Internaţional de Chirurgie Cardiovasculară, la care şi-au anunţat prezenţa specialişti de pe trei continente, Europa, Asia şi SUA. Evenimentul se apropie (21 septembrie), iar pregătirile sunt în toi. Interesaţi de acest congres, am interceptat o convorbire între managerul Grigore Tinică şi chirurgul rus Serghei Cordiakov.

Grigore Tinică: Te salut, colega! Ce faci, confirmi participarea la congresul de la Iaşi?
Serghei Cordiakov: Sigur că da, dragă Grigore. Deja mi-am pregătit trusa, mi-am cumpărat bisturiu nou, mănuşi din Siberia, totul e de calitate şi pregătit pentru congres!

Stai un pic, cum adică mănuşi din Siberia? Nu ştiam că acolo este fabrică de echipamente chirurgicale.
Acolo totul e special, Grigore. Mănuşile astea sunt din blană de tapir, potrivite pentru cazurile din zona siberiană. Sunt făcute să reziste la minus cincizeci de grade, n-ai treabă cu ele, poţi opera şi la copcă. Stai să-mi vezi masca chirurgicală, e făcută din pufoaică de tractorist din Novosibirsk.

M-ai făcut curios. Abia aştept să văd ultimele noutăţi din domeniu. Am încredere în tehnica rusă.
Oho, o să vin cu nişte chestii absolut inovative pentru breasla noastră. Să vezi ce senzaţie o să facă anestezicul pe care-l folosim aici. Are rost să-ţi mai spun că e produs sub licenţă Beluga?

Să nu-mi spui că folosiţi vodca pe post de anestezic! Şi pacienţii ce zic? Nu vă gândiţi că le puneţi viaţa în pericol?
Ce să spună şi ei? Unii sunt morţi de beţi înainte de a-i pune pe masa de operaţie. Ei chiar se bucură când aud despre noul anestezic. Stai liniştit, avem pacienţi foarte conştiincioşi, sunt disciplinaţi şi ascultă de doctor. Mai ales după trei pahare, nu mai scot o vorbă.

Serghei, cunosc câţiva colegi care abia aşteaptă să te cunoască, mai ales să fie puşi la curent cu metodele tale revoluţionare. Unde ai prefera să fii cazat, la un hotel central sau la o pensiune liniştită, la marginea oraşului?
Vezi-ţi de treabă, Grigore, doar mă ştii că nu sunt pretenţios. Dă-mi o sală de operaţii, acolo vreau să mă instalez. Dar să aibă frigider şi să nu mă deranjeze nimeni până pe la amiază. Experimentez un nou anestezic, Beluga Turbo Medical şi cine ştie ce reacţii poate avea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *