Havârneanu mizează pe un zar norocos în legea păcănelilor

Politică la patru ace

Deputatul Filip Havârneanu a făcut deja o fixație cu a sa Lege a păcănelilor, începând să spună lucruri trăsnite. „România este un imens Las Vegas unde, la tot pasul, ți se spune: Joacă până mori!”, a scris Havârneanu pe pagina sa de Facebook. Ei, să spui că România este un imens Las Vegas deja naște întrebări despre capacitatea parlamentarului ieșean de a păstra proporțiile. Havârneanu s-a gândit deja cu ce vor fi înlocuite clasicele „păcănele”. (pamflet)

  • Bun, vor fi desființate sălile de joc din preajma școlilor, problema e cu ce le vom înlocui. Totuși, elevii au nevoie de jocuri dinamice, care să le stimuleze creativitatea. Oare să organizăm niște competiții cu jocuri clasice, de pe vremea comuniștilor? “Țară, țară vrem ostași”, de pildă. Hm, e prea cazon, iar în vremurile astea tulburi de război la granița României, nu ne-am face prea mulți fani. O idee ar fi „De-a v-ați ascunselea”. Parcă nici asta nu merge, s-ar putea interpreta că încurajăm chiulul sau ascunderea elevilor la o țigară după colțul școlii. Nici “Alba – neagra” n-aș pune-o pe tapet, e un joc cu clare conotații rasiste. Poate o miuță în curtea școlii? Ar merge, dar mi-e că jocul va impulsiona dorința elevilor de a înjura pe sub geamurile cancelariei în timpul duelurilor pentru minge. Mai era un joc destul de dinamic și interesant… a, da! „Nouă pietre”! Hm, cam periculos. Se folosește o minge pentru a lovi participanții la joc. Aduce a un soi de bullying, o agresiune fizică asupra copiilor. Dar oare toate jocurile astea comuniste au câte o latură negativă? Cred că mai bine revenim la jocurile de pe calculator. Acolo e liniște, crește miopia în tihnă, sedentarismul e bine protejat, deci nu vor fi probleme cu copiii. Și poate introduc în școală practicarea superbului joc la care sunt campion național, Catan. Chit că lumea nu are habar de el, măcar am și eu cu ce ma lăuda. Că de politică sunt sătul, am muncit destul pentru țara asta!

Havârneanu (foto, pamflet): Propun înlocuirea sălilor de păcănele cu saloane în care să se joace Catan. E un joc elegant, de societate, așa că Iașul nu va mai fi Las Vegas, ci un soi de Oxford al cartoforilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *