Florin Mindirigiu, un întreprinzător obişnuit să se târguiască în afacerile sale. În dialog cu Nani (pamflet)

Caterincă de Bahlui

Binecunoscut organizator de evenimente, Florin Mindirigiu şi-a extins în ultima vreme afacerile în ţări ca Polonia şi Albania, unde a asigurat desfăşurarea unor congrese şi conferinţe de succes. Printre altele, el s-a remarcat în ultimii ani şi prin organizarea târgului agricol din zona Miroslavei, Agralim. La 50 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Ştiinţe Economice din Iaşi, Mindirigiu a participat alături de Ioan Nani, directorul de la Antibiotice, la o serie de conferinţe motivaţionale pentru studenţi. Cei doi manageri de succes s-au reîntâlnit zilele trecute la o mică şuetă.

Nu ştiu ce vrăjeli bagă ăştia în proverbe, dar, pentru mine, socoteala de acasă s-a potrivit întotdeauna cu cea din târg

Ioan Nani: Salut, Florine, cum îţi mai merge afacerea? Am auzit că te-ai cam ajuns. Până mai ieri aşezai rafturi la nu ştiu ce târg de pantofi, iar acum eşti mare şef de sală de congrese pe la Katowice şi Tirana.
Florin Mindirigiu: Nea Ioane, merge, nu mă plâng. Dacă Iaşul mi-a dat un mic eject, mă descurc şi eu cum pot. Până în septembrie, când fac Agralimul la Miroslava, îmi alimentez conturile de pe la polonezi şi albanezi. Sigur, sunt zone diferite, Albania e foarte pitorească, a crescut un pic şi economic, în sensul că au ceva mai mult de două tancuri, ca să citez un banc vechi. Pot spune că fac Skandenberg de la egal la egal cu mahării de acolo.

Păi hai să colaborăm şi noi în vreun fel. Uite, vreau să fac un mare târg de medicamente la Iaşi, unde, bineînţeles, Antibiotice să fie personajul principal. Cum facem, venim şi expunem nişte doze de penicilină, amenajăm un punct de vaccinare gratuită a vizitatorilor?
Noo, trebuie ceva mai spectaculos, ceva care să lase publicul cu gura căscată. Am organizat un târg pentru stomatologi şi ştiu ce spun. Deşi tu ai un specific cam dificil, ce poate fi spectaculos la o cutie de aspirină?

Lasă aspirina, noi fabricăm tot felul de chestii mult mai şmechere. De exemplu, facem Nistatină, foarte căutată în SUA şi China.
Oho, păi aşa spune. Şi-aşa m-am săturat de drumurile la polonezi şi albanezi. Hai să organizăm nişte târguri pe la Miami, Las Vegas, locurile astea cu tradiţie farmaceutică. Ba chiar mergem şi în China, deşi ăia o să-ţi fure reţeta chiar după prima zi de târg. Ei, ce zici, te bagi?

Măi, Florine, nu ştiu ce să zic. Tu eşti mai tânăr, ai alt aplomb. Eu am devenit aşa, mai retras, ca un şoarece de laborator. Boală profesională, asta e. Lasă, mai vorbim până la vară, să văd şi eu cum îmi ies culturile de microbi de pe secţie. Dacă o să am bobul mare de virus gripal, îl expunem la Agralim, în toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.