Flacăra Violeta din CL. Găburici, hotărâtă să schimbe modul de repartizare a locurilor de parcare

Râs cu plâns

Primăvara se apropie cu paşi repezi, dovadă fiind faptul că în Consiliul Local au început să înflorească violetele. Reprezentanta PMP Iaşi în deliberativul local, Violeta Găburici, a iniţiat zilele trecute două proiecte de hotărâre prin care se încearcă rezolvarea într-o anumită măsură a problemei locurilor de parcare din municipiu. Pe scurt, Găburici propune, pe de o parte, scoaterea la licitaţie în maxim trei luni a tuturor locurilor de parcare disponibile în oraş şi, pe de altă parte, promovarea intervalului orar în care ieşenii pot folosi parcările de reşedinţă. Auzind de aceste propuneri, Ionel Ciuvic, un cetăţean din cartierul Alexandru cel Bun, a dorit să dialogheze cu Violeta Găburici, discuţie din care redăm un mic fragment.

Ionel Ciuvic: Sărumâna, doamna consilier, am şi eu nişte probleme civice, dacă puteţi să mă ascultaţi, nu vă reţin prea mult.
Violeta Găburici: Mai uşor cu “reţinerile”, nu de alta, dar sunt cuvinte care nu pot fi spuse nici măcar în glumă. Trecând peste acest moment delicat, vă stau la dispoziţie. Ce probleme doriţi să ridicaţi?

Păi, am văzut că vreţi să puneţi ordine în parcările astea, ceea ce e foarte bine, că nu mai ştim unde să ne lăsăm maşinile. E drept, e o problemă şi asta, dar eu vin cu noi propuneri. De pildă, cei care se întorc cu maşina de la serviciu să poată circula pe contrasens.
Cum aşa? Dar acest lucru e interzis de toate regulamentele rutiere.

Pentru că legile sunt făcute cu picioarele, doamnă, fără pic de logică! Să vă expun punctul meu de vedere: dacă spre serviciu te duci cu maşina pe un sens, nu e normal ca, la întoarcere, să circuli pe contrasens?
Mda, ar putea avea o logică.. trebuie să o analizez mai în detaliu. Mai aveţi şi alte iniţiative?

Pe asta cu sensul şi contrasensul vă rog să notaţi undeva, să nu se piardă. Şi să menţionaţi că este ideea mea. Buun. Acum, altă iniţiativă. Vă rog să interziceţi transportul spre serviciu, cu maşina, a altor persoane decât cele care fac parte din familia şoferului. Nu vă ascund că, de vreo jumate de an, nevastă-mea este invitată zilnic de către vecinul de la doi să o ducă cu BMW-ul său la serviciu.
Mi se pare un gest deosebit, cavaleresc.

O fi, dar eu sunt tare gelos! Cât o fi ea de nevastă, dar să mai meargă şi cu tramvaiul! Iar şmecherul cu BMW-ul să-şi vadă de treaba lui, nu să strice familiile la oameni. Ei, astea două propuneri dacă le văd făcute legi, vă garantez că aveţi votul meu şi la anul şi la mulţi ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.