Emoție în școli: elevii se reîntâlnesc față-n față cu profesorii

Râs cu plâns

În sfârșit, pe 13 septembrie începe un nou an școlar, de data aceasta în formula tradițională a prezenței fizice a elevilor în sălile de curs. În municipiul și județul Iași, totul pare în ordine, rata de infectare cu COVID – 19 fiind departe de maximul de 6 cazuri la mia de locuitori care ar duce la închiderea școlilor. Deocamdată, în efervescența specifică reînceperii școlii, am consemnat câteva gânduri din partea celor direct implicați în bunul mers al învățământului ieșean. (pamflet)

Luciana Antoci, inspector școlar general – Da, începem anul școlar în forță, cu elevii prezenți, sper și cuminți, în băncile clasice din sălile de clasă. După părerea mea, va fi necesară o perioadă de acomodare pentru reluarea stilului tradițional de relaționare între elevi și profesori. De pildă, unii profesori care s-au învățat să predea prin zoom, vor fi tentați să vină la ore în sacou și pantaloni scurți, așa cum predau de acasă în orele online. Sau vom avea elevi care vor încerca să dea click pe tablă, în loc să scrie cu creta. Desigur, mulți dintre copiii din bănci vor avea tendința de a da sign – out când se simt plictisiți de explicațiile profesorilor, dar vor constata că doar soneria școlii îi poate trimite în recreație. Sperăm să rezolvăm aceste neajunsuri cât ai da dublu click din mouse!

Vlad Baba, director Școala Populară de Arte – Vă spun sincer că n-am niciun fel de emoții vizavi de începerea școlii. Mi-am făcut un stil personal de conducere, reușind să mă impun în fața unui colectiv didactic învechit, retrograd și chiar afon pe alocuri. Oamenii ăștia nu știu ce înseamnă tupeul managerial. Am mult de lucrat cu ei. Înțeleg că șoptesc pe la colțuri despre activitatea mea, dar o fac falsând grosolan pentru niște profesori de muzică. Alții mă pictează în culori întunecate, dar nu le ies decât niște crochiuri de preșcolari. Una peste alta, anul ăsta o să fie anul în care voi desființa corul contestatarilor, înlocuindu-l cu un cvartet de vestale care să-mi cânte dulce din harfele idolatriei.

Baba (foto, pamflet): Veniți la Școala Populară de Arte! Sub mandatul meu directorial, veți învăța diverse meșteșuguri artistice: cum să pictați cai verzi pe pereți, cum să jonglați cu cifrele contabile și cum să cântați în strună partidului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *