Doliu în România. O celebră scriitoare a murit! A publicat…

D’ale vedetelor

Autoarea “Codului bunelor maniere astăzi”, Aurelia Marinescu, a încetat din viaţă în cursul zilei de marţi. Tristul anunţ a fost făcut de Editura Humanitas, pe pagina oficială de Facebook.

„Cu profundă durere Editura Humanitas anunţă încetarea din viaţă a doamnei Aurelia Marinescu, profesoară de limba şi literatura română, autoarea „Codului bunelor maniere astăzi”. Odihnească-se în pace!”, a anunţat Editura Humanitas.

Aurelia Marinescu s-a născut la 21 februarie 1934 la Bucureşti. Licenţiată a Facultăţii de Limba şi Literatura Română, Universitatea Bucureşti, a fost vreme de peste 25 de ani profesoară de română la liceul „Dimitrie Cantemir“ din Capitală. În 1996 a publicat “Codul bunelor maniere astăzi”.

Prima ediţie a fost urmată de alte trei (1999, 2002, 2015 – prezenta ediţie aniversară), succesiv revăzute şi aduse la zi. În urma extraordinarului succes de public al cărţii, a fost invitată să vorbească la radio şi la televiziune, să dea interviuri, să scrie în reviste de mare tiraj pe tema comportamentului civilizat, să ţină cursuri de bune maniere la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Universităţii Bucureşti.

Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *