Cuplul de forţe din PNL. Iulia Scântei, un politician în port popular, cu tradiţionala salbă de galbeni

Iașul sub lupă
\"\"

Nu foarte bine văzuţi de organizaţia PNL de Iaşi, unul dintre motive de vânare de funcţii parlamentare cu orice preţ, celălalt pentru stilul de Agamiţă Dandanache în care a fost impus de la centru, deputatul Dumitru Oprea şi senatorul Iulia Scântei rămân totuşi vârfurile liberalilor de pe Bahlui, mai ales prin averile lor consistente, dar şi donaţiile făcute partidului în clipele grele ale campaniei electorale. Fie şi din acest punct de vedere, al percepţiei negative din interiorul filialei, cei doi împărtăşesc aceeaşi etichetă de „oaie neagră”, lucru care a dus la conturarea unei frumoase prietenii. Mai multe despre relaţia dintre Oprea şi Scântei pot fi aflate din discuţia surprinsă zilele trecute.

Iulia Scântei: Ce mai faceţi, dom’ profesor? V-am văzut recent într-o fotografie cu preşedintele Iohannis, arătaţi tare bine! Bine, ca om cultivat ce sunt şi care se pricepe la estetică, pot spune că diferenţa de înălţime dintre dumneavoastră şi excelenţa sa nu e decât la nivel fizic. În schimb, intelectual şi enciclopedic, sunteţi peste el!
Dumitru Oprea: Dragă Iulia, mă bucur că vezi aceste detalii de fineţe, pe care alţi invidioşi nu vor să le recunoască. Oricum, să ştii că de când a fost ales Orban preşedintele nostru, nu mai am acest complex nici la nivelul partidului. Evident, şi cu Buşoi aş fi ieşit bine, e tot undeva pe la un metru jumate.

Ei, nu dimensiunea contează, dom’ profesor. Sau da? Uitaţi, lumea se leagă de pălăriile mele, că au flori uriaşe şi borurile prea mari. Dumneavoastră sunteţi un fin psiholog: oare anumite dorinţe ascunse pe care le am din când în când să fie transpuse în dimensiunile extralargi ale pălăriilor mele?
Nu cred, Iulia. Dacă ar fi pe aşa, probabil că ai fi atrasă şi de premierul Tudose, care are doi metri.

Vai, Doamne fereşte, în nici un caz! Iohannis al nostru îl depăşeşte şi în această privinţă. În rest, ce vă mai fac conturile? Bine, sănătoase? V-aţi recuperat bănuţii donaţi în campanie?
Ceva, ceva, tot am primit înapoi. Dar să ştii că tot ce vezi prin ziare că aş fi bogat, că aş avea nu ştiu ce parale, sunt minciuni sfruntate. Singura mea avere sunt azaleele şi bujorii din grădină.

Da, presa a spus despre mine că aş fi câştigat anul trecut un euro pe minut. De pildă, dacă noi am vorbit acum de zece minute, deja am în portofel 10 euro.
Atunci, dacă ai face cinste cu o cafea, ar fi minunat. Promit să mai stau o oră la taclale cu tine, cu condiţia să îmi dai şi mie jumătate din câştig!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *