Concert al Filarmonicii, Târgul meșterilor populari și Teatru pentru copii, la Palas

Metropola

Ultimele zile de vară aduc evenimente pentru toate vârstele în ansamblul Palas. Iubitorii obiectelor tradiționale au întâlnire cu meșterii populari, melomanii sunt invitați la concertul Filarmonicii din Iași, iar propunerea pentru prichindei este un spectacol de teatru, dar și pregătiri pentru școală, la târgul de rechizite.

Vineri, 30 august 2019, parcul Palas va găzdui un concert vocal-simfonic care marchează deschiderea stagiunii estivale a Filarmonicii de Stat „Moldova” și îi invită pe ieșeni să se lase cuceriți de notele muzicale. De la ora 19.00, orchestra simfonică, condusă de maestrul Radu Popa, și Corul academic „Gavriil Musicescu”, dirijat de Doru Morariu, te așteaptă să fredonezi alături de ei fragmente din partituri celebre. În cadrul de poveste oferit de parcul Palas, instrumentiștii vor impresiona audiența cu talentul lor, în timp ce artiștii vocali vor face publicul să vibreze și să se încarce cu energia ritmurilor.

De vineri până duminică inclusiv, în perioada 30 august – 1 septembrie, esplanada de la intrarea principală în Palas Mall, dinspre Palatul Culturii, va găzdui Târgul Meșterilor Populari. Timp de trei zile, artizani cu măiestrie și pasiune își vor expune lucrările care vorbesc despre autenticitatea tradițiilor și obiceiurilor românești. Ii originale, costume populare săsești, piese de artizanat, picturi, obiecte realizate prin prelucrarea osului, împletituri, articole de marochinărie și pielărie, opinci și multe alte mărturii ale meșteșugurilor autohtone vor impresiona publicul prin frumusețea și unicitatea lor.

Vacanța este pe sfârșite, așa că Palas îi invită pe copii să se bucure din plin de ultimele zile rămase. Duminică, 1 septembrie, de la ora 19.00, la Amfiteatrul Palas se joacă „Fata moșului și fata babei”, o producție a Ateneului Național din Iași. Spectacolul, în regia lui Iulian Ioan Sandu, este adaptarea operetei „Fata moșului cea harnică”, scrisă de compozitorul Florin Comișel în anul 1982, și a libretului lui Cezar Țipa, care a adăugat în povestea lui Ion Creangă personaje neașteptate, din alte basme. Curiozitatea celor mici va fi răsplătită cu pățaniile celor două personaje principale, din care vor descoperi ce este bine și ce nu. Prețul biletelor este 25 de lei și pot fi achiziționate de la Centrele Info Palas Mall sau online, pe site-urile  www.palasmall.ro sau www.iabilet.ro.

În continuare, pregătirile pentru momentul în care va suna din nou clopoțelul se pot face la Târgul pentru Școala EXCELSIOR, din Atrium Palas Mall, organizat de librăriile SEDCOM LIBRIS Iaşi. Până pe 15 septembrie, elevii şi părinţii vor găsi aici peste 50.000 de articole, de la ghiozdane, rechizite, manuale și bibliografie școlară, până la seturi creative, papetărie și cărți dintre cele mai diverse. În plus, EXCELSIOR a pregătit și o ofertă de 10% reducere la întreg coșul de cumpărături, dacă în conținutul acestuia este inclus și un ghiozdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.