Cip, cirip pe o creangă din Copou. Paraschiv a ochit funcția de președinte la Poli Iași

Râs cu plâns

Perspectiva numirii lui Ciprian Paraschiv în locul demisului președinte de la CSM Poli, Adi Ambrosie, a suscitat interesul iubitorilor de fotbal ieșeni. Nume greu în organigrama Federației Române de Fotbal, fiind director de dezvoltare, Paraschiv va lăsa fițele Bucureștiului pentru munca de președinte al clubului din Copou, o sarcină deloc ușoară în condițiile în care echipa se află în zona sensibilă a clasamentului. Însă mai multe despre ce se întâmplă la clubul din Copou am deslușit interceptând un schimb de mesaje între Ciprian Paraschiv, Adi Ambrosie și Mircea Rednic. (pamflet)

Ciprian Paraschiv: – Adi, după cum ai aflat din presă, am primit propunerea de a deveni președinte al CSM Poli. Eu m-aș băga, dar nu știu ce să fac cu băieții de la Federație. Nu pot lăsa de izbeliște fotbalul de sală, cel de plajă și mai ales fotbalul feminin! La capitolul din urmă, tu ești specialist, ai mai lucrat cu femeile la Navobi, știi cât de greu te poți impune într-un vestiar doldora de sutiene, chiloței roz și jambiere cu floricele imprimate.

Adi Ambrosie: – Te înțeleg, Cip, e greu să dai Capitala pe Iași, chit că și noi suntem Capitală, dar istorică. Din păcate, și performanțele lui Poli au devenit istorie. Eu am încercat tot ce-am putut, dar am constatat că în fotbalul masculin treaba merge mai greu decât în cel feminin. Fiind ceva mai aproape de spiritualitate, nici eu n-am forțat nota. Adică, puteam intra cu talpa la anumiți arbitri care ne-au furat, dar am zis să întorc și obrazul celălalt. Problema e că obrazul celălalt e chiar cealaltă jumătate a clasamentului, din păcate aia care te coboară în iadul Ligii a doua.

Mircea Rednic: – Cip, pe mine nu mă deranjează dacă vii președinte la Iași. Eu sunt acum în cantomanentul din Antalya, încerc să mă obișnuiesc cu băieții. E mișto să preiei o echipă în toiul iernii pentru că prinzi câte un concediu din ăsta în zone mai însorite. Dacă vei fi pus președinte oficial, dă-mi un semn și ceva vești de prin București, să nu înceapă să mă apase prea tare sentimentul că am devenit un provincial între două vârste. Și, uite așa, cred că porecla de Puriul începe să mi se potrivească de minune. În Copou e așa o atmosferă patriarhală, am și legat două vorbe cu pensionarii de aici, mai lipsește să mă duc la Bojdeucă să fac scheme de joc cu motoceii lui Creangă. Eh, dar trece și jumatea asta de sezon, sper să-i salvez pe băieți de retrogradare, deși unii nu prea vor treaba asta. Salutări Federației, poate pui o vorbă bună și pentru mine pe acolo.

Paraschiv (foto, pamflet): Hai, că e simplu de țintit scăparea de retrogradare. Dacă n-o să-mi tremure mâna la semnături pe transferuri de calitate, pot spera să împușc pentru Poli doi iepuri dintr-un foc: Cupa României și un loc în primele 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *