Cine este preotul care a oficiat botezul în urma căruia a murit un bebeluş. Descoperirea şocantă a legiştilor după necropsie

Regional

Medicii legişti din Iaşi au efectuat necropsia în cazul bebeluşului de o lună care a murit după slujba de botez, iar rezultatele i-au uimit pe doctori.

„Legistul nu a văzut nimic la analiza macroscopică. Nu este exclusă nicio variantă însă, până la acest moment, nu se poate preciza cu exactitate cauza decesului”, a spus Diana Bulgaru, şefa Institutului de Medicină Legală Iaşi.

La rândul lor, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au precizat că au discutat cu preotul Constantin Nichifor Hrestic (32 de ani), cel care a oficiat slujba de botez. Hrestic, preot din 2011, nu ne-a răspuns luni la telefon pentru a ne povesti ce s-a întâmplat în timpul slujbei.

Sursele noastre ne-au spus că preotul ar fi prieten cu familia bebeluşului care a decedat, la rândul ei rudă cu un comisar-şef din Poliţia ieşeană.

Preotul  Hrestic a relatat prelaţilor de la Iaşi că, atunci când a scufundat copilul, acesta nu a reacţionat într-un fel care să îi pună pe gânduri pe părinţi sau pe martorii la slujbă. „Copilul s-a comportat în mod absolut obişnuit şi a avut aceeaşi reacţie pe care o au cei mai mulţi dintre copiii care sunt botezaţi. A plâns, a ţipat, i-au dat suzeta, iar a mai plâns, iar i-a dat-o. Adică nu s-a întâmplat nimic atunci, spasme sau altceva. La sfârşitul slujbei, l-a împărtăşit pe copil, aşa cum se face iar la sfârşitul slujbei, când s-a terminat absolut totul, cei care îmbrăcau copilul au remarcat că are o stare inertă şi atunci s-au precipitat”, a spus Marian Timofte, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei.

Acesta a mai precizat că Mitropolia nu a deschis o anchetă internă şi că aşteaptă rezultatele de la IML. De asemenea, Marian Timofte ne-a mai arătat că, în timpul slujbei de botez, este obligatoriu ca bebeluşul să fie scufundat de trei ori în apă, cu excepţia cazurilor în care copiii sunt bolnavi şi părinţii demonstrează acest lucru.

„Dacă copilul nu este bandajat, dacă nu are vreo leziune, cel puţin exterior nu se justifică (doar stropirea, n.r.). Pe de altă parte, eu nu am auzit niciodată cazuri de copii care să se înece la botez”, a mai spus Timofte.

Un băieţel de o lună din localitatea Lunca Cetăţuii a murit, sâmbătă, la scurt timp după ce a fost botezat la Biserica din localitatea Curături, comuna Ciurea, judeţul Iaşi. Poliţiştii au demarat o anchetă şi ne-au precizat că au deschis un dosar penal de moarte suspectă. „Aşteptăm rezultatele necropsiei şi continuăm cercetările”, a spus Anca Vîjiac, de la Poliţia Iaşi.

Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *