Cătălin Urtoi: “În loc să ne facă covor asfaltic spre Europa, Guvernul ne duce cu preșul în mizerie”

Politică la patru ace

Nervozitate maximă în rândul activiștilor care luptă pentru construirea autostrăzii Iași – Târgu Mureș. Cătălin Urtoi, unul dintre lideri, susține că guvernanții vor să împingă finalizarea A8 tocmai în perioada 2034 – 2037. Pe scurt, Urtoi susține că actuala putere ar dori să folosească fonduri europene pentru un sector de A8, bani disponibili abia în exercițiul financiar 2027 – 2034. Intrigați de această acuzație, abia am reușit să-l prindem pe Cătălin Urtoi pentru un dialog de două minute. (pamflet)

Ieșeanul: – Ce se întâmplă, domnule Urtoi? Iar vor guvernanții să ne tragă autostrada de sub picioare?

Cătălin Urtoi: – Domnule, e uimitor ce se întâmplă! De nervi, nici nu văd pe unde merg. Poftim, uite ce mi-ați făcut cu interviul vostru, am călcat într-un studiu de fezabilitate!

Ieșeanul: – Lăsați că poartă noroc. Să revenim la problema care vă frământă…

Cătălin Urtoi: – Auziți la ei, vor să împingă orizontul de timp pentru realizarea A8 undeva după anul 2034. E ca în fimele SF, în care acțiunea are loc mult departe în timp. Păi ce suntem noi, personaje din Star Trek, să ne teleportăm peste Carpați cât ai bate din taste?

Ieșeanul: – Dacă guvernul menține această idee fantasmagorică, veți întreprinde acțiuni de protest?

Cătălin Urtoi: – Evident! În ultimii patru ani numai asta am făcut: protest, protest și iar protest. Dar vorba latinului, cui protest? Că ne ducem pe șosele, ne umplem plămânii de noxe urlând la guvernanți și nimic nu se întâmplă. Visul nostru e să ne căptușim bronhiile cu benzină pe A8, nu pe amărâtele de drumuri naționale sau europene!

Ieșeanul: – De ce nu insistați și pentru modernizarea și creșterea vitezei de circulație a trenurilor pe căile ferate? În lumea civilizată se pune accentul pe trenuri de mare viteză.

Cătălin Urtoi: – Mergi matale cu trenul, noi vrem să ne carambolăm pe A8, în munți. Numai fătălăii merg cu trenul. Ce, suntem pioneri care se duc în tabără la Năvodari? Noi suntem bărbați, vrem să turăm motoarele prin defileurile spre Ardeal, să se audă ecoul moldovenesc până hăt, în Europa.

Ieșeanul: – USR sau PNL?

Cătălin Urtoi: – Toți îs numai muieri! Ne duc cu vorba dulce ca sirenele pe Ulise. Noroc că mi-am pus dopuri în urechi.

Ieșeanul: – Studiu de fezabilitate sau acord de mediu?

Cătălin Urtoi: – Niște povești și unul, și altul! M-am săturat, când fu studiul, nu fu acordul, și tot așa!

Ieșeanul: – Ca miniștri la Transporturi: Băsescu sau Drulă?

Cătălin Urtoi: – Drulă ca Drulă, dar Băsescu ne-ar fi dat în bărci până se duce totul pe apa Sâmbetei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *