Atac cu bombă în Turcia! 18 persoane au fost rănite

D’ale vedetelor

Un atac cu bombă soldat cu 18 răniţi a fost comis în provincia sudică turcă Mersin, informează Reuters. 17 dintre răniţi sunt ofiţeri de poliţie, arată sursa citată. Autorităţile au anunţat că atacul este unul terorist şi ar fi fost comis de militanţii kurzi.

Vicepremierul şi purtătorul de cuvânt al guvernului turc, Bekir Bozdag, a anunţat că acesta este un atac terorist. \”Bătălia Turciei împotriva terorii va continua, în orice situaţie, într-un mod puternic şi determinat\”, a spus Bozdag în Parlament.

Potrivit surselor de securitate, militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au comis atacul. Aceleaşi surse au informat că niciunul dintre cei răniţi nu era într-o stare critică. Nimeni nu şi-a asumat imediat răspunderea pentru bombardament.

Primarul local, Burhanettin Kocamaz, a declarat pentru Haberturk că atacul a avut loc pe o stradă în care se află biroul guvernatorului local. Mai multe ambulanţe, poliţia şi pompierii au fost trimişi la locul atacului, au anunţat surse de securitate.

Turcia se luptă cu o insurgenţă de trei decenii în sud-estul său, care este în principal kurd. PKK efectuează adesea atacuri cu bombă asupra forţelor de securitate în sud-est şi în alte părţi.

PKK este considerată o organizaţie teroristă de către Statele Unite şi Uniunea Europeană, precum şi de către Turcia. Atacurile PKK s-au soldat cu 40.000 de morţi, majoritatea dintre acestea persoane kurde, din 1984 până în prezent.

sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *