Alexandru Kocsis: Putem și singuri să ne distrugem partidul, „prin noi înșine”, cum ziceau bunicii noștri liberali

Politică la patru ace

Necunoscut alegătorilor ieșeni, băgat pe gâtul acestora de centrala PNL de la București, deputatul Alexandru Kocsis e unul dintre susținătorii activi ai lui Ludovic Orban pentru președinția Partidului Național Liberal. În ultimele zile, parlamentarul a transmis o serie de mesaje din care se vede limpede aversiunea sa față de contracandidatul Florin Cîțu. La un moment dat, Kocsis a dat în vileag strategia de campanie a susținătorilor premierului, în documentul respectiv apărând atenționarea că acesta ar fi creator de informații false despre Cîțu. Intrigați de aceste jocuri politice, am purtat un scurt dialog cu discretul parlamentar de Iași. (pamflet)

Ieșeanul: – Domnule deputat, noroc cu pauza de pandemie, că puteți să faceți campanie în toată regula pentru președinția PNL. E un aer curat, lipsit de virus, numai bun pentru atacuri politice vioaie.
Alexandru Kocsis: – Da, ne bucurăm de această acalmie dinaintea valului 4, care sperăm să vină imediat după închiderea urnelor de la congresul PNL. Noi, echipa lui Orban, nu avem nevoie de niciun vânt la pupă, nici măcar de adierea rece a pandemiei. Putem și singuri să ne distrugem partidul, „prin noi înșine”, cum ziceau bunicii noștri liberali.

Ieșeanul: – Nu-l suportați pe Florin Cîțu. De ce?
Alexandru Kocsis: – Nu-mi plac fumigenele astea. Am văzut lansarea lui Cîțu. Cum am scris și pe Facebook: balonașe, ghiftuială, muzică. Nimic serios. Nu vreau în fruntea PNL un tip pe a cărui frunte poliția americană a scris 23.665.

Ieșeanul: – E chiar așa de grav că a făcut două zile de închisoare?
Alexandru Kocsis: – Într-un fel, e bine că a făcut pușcărie înainte, și nu după cariera politică, cum se întâmplă pe la noi. Din punctul ăsta de vedere, Cîțu este un vizionar. Dincolo de aceste lucruri, PNL e deja un partid de dreapta, nu are nevoie de un președinte care să fie tras pe dreapta de echipajele de poliție.

Ieșeanul: – Dar și domnul Orban are o experiență recunoscută.
Alexandru Kocsis: – Nici vorbă! Hai, că mai bea câte o bere în Centrul Vechi, ca să dea bine la public, asta e altceva. Oamenii au nevoie să simtă că politicienii le sunt aproape, atât de aproape încât să le simți răsuflarea de Ciuc sau Bergenbier.

Ieșeanul: – Iowa University sau Academia Ștefan Gheorghiu?
Alexandru Kocsis: – Nu te ajută nici una, dacă n-ai școala vieții de partid!

Ieșeanul: – Copou sau Ciric?
Alexandru Kocsis: – Aleg Ciricul, îl văd des, toată ziua trec cu avionul de București pe deasupra.

Ieșeanul: – Coniac sau whisky?
Alexandru Kocsis: – Întrebați-l pe Cîțu,vă va răspunde el mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *