ALDE Iaşi, prognostic medical rezervat. Vasile Astărăstoae a părăsit compania prietenilor din partid

Politică la patru ace

Numele importante continuă să iasă de sub influenţa formaţiunii ALDE. După ce medicul Răzvan Constantinescu a renunţat la poziţia sa din zona VIP a organizaţiei municipale, o altă personalitate a lumii medicale îi spune adio partidului lui Tăriceanu. „Cel mai oportunist partid (dacă mai există ca partid) s-a dovedit a fi ALDE. Eu sunt unul dintre votanții lor (mai mult, i-am influențat și pe alții să voteze ca mine). Recunosc că am luat o mare țeapă și am primit de la ALDE numai plăcuțe suedeze. De aceea le spun celor din conducerea ALDE că mă voi duce la vot pe 24 noiembrie 2019. Și le mai spun: adio ALDE”, a scris profesorul Vasile Astărăstoae pe Facebook. Postarea fostului rector al UMF Iaşi a fost urmată de o mică însemnare în jurnalul său personal. (pamflet)

– Mă bucur că am luat decizia de a nu-i mai susţine pe aldişti. Poate că nu e întâmplătoare legătura dintre renunţarea aceasta şi faptul că sunt medic. La fel cum e şi cazul lui Răzvan Constantinescu. Ieri m-am întâlnit cu el şi m-a abordat direct: «Vasile, aşa e că şi tu ai văzut simptomele unei afecţiuni ciudate la partidul lui Tăriceanu? O chestie care ţine mai degrabă de psihiatrie. Păcat că sunt gastroenterolog, mă pricep mai mult la maţe, dar aş fi aruncat o privire printre sinapsele conducerii ALDE. Tu eşti profesor de medicină legală, ai mai multă expertiză». Cu calm şi cumpătare, i-am răspuns curiozităţii colegului meu. «Dragă Răzvan, nu mă provoca în privinţa diagnosticului. Când eşti la a şasea nevastă, aşa cum se prezintă domnul Călin Popescu Tăriceanu, e firesc să nu-ţi mai pese de nicio schimbare de direcţie. Pentru dumnealui, mariajul e o chestie de formă, nu de conţinut. Aşa că s-a dus şi el unde i s-a făcut mai dulce cu ochiul. Vorba aia, nici nu ştii de unde sare dosarul de la DNA». Nu ştiu dacă a fost mulţumit de răspunsul meu, dar sper că va reflecta asupra lui. Cât despre mine, îmi voi vedea de micile mele pasiuni, fără să mai fiu atent la provocările politice. Poate mă voi retrage la Fălticeni, în locul în care nu se întâmplă niciodată nimic. Din fotoliul superiorităţii celui desprins de pasiunile lumii, voi privi degajat emisiuni educative, precum cele de pe Kanal D sau Pro TV. Oricum, va fi mult mai bine decât să văd cum pendulează ALDE dintr-o parte în alta a eşichierului politic. Din când în când, o să-i mai sun pe Victor Chirilă sau Radu Botez pentru a-i întreba când au de gând să renunţe la aventura aldistă. Dacă n-or să răspundă, înseamnă că nu mai e nimeni la partid, iar ultimul care va stinge lumina va fi Vosganian.

Astărăstoae (stânga, pamflet): Radule, Varujane, eu o să cobor la prima. Tăriceanu, vatmanul tramvaiului ALDE, a făcut atâtea greşeli epocale, încât l-a transformat într-unul de epocă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *