Acum 10 ani, doctorii au încercat să separe cele două siameze! Cum arată fetiţele acum

D’ale vedetelor

Când oamenii le văd pe gemenele Abby şi Isabelle Carlson, puţini din ei îşi pot da seama cât sunt de speciale aceste fetiţe. Fetiţelor le place să danseze, merg la şcoală şi se joacă cu prietenii. Însă, acum 10 ani, viaţa lor era ameninţată de faptul că se născuseră unite în regiunea toracelui şi abdomenului.

Medicii de la clinica americană Mayo au luat o decizie la limita disperării. Ei şi-au dat seama că fetiţele pot fi separate pe cale chirurgicală, chiar dacă riscurile erau enorme. În acelaşi timp, operaţia de separare era unica şansă de supravieţuire a fetiţelor. În cele din urmă, părinţii au fost de-acord ca această operaţie riscantă să aibă loc.

Personalul medical de la clinică, sub conducerea lui Christopher Moyer, înainte de operaţie au efectuat o serie de consultaţii cu cardiologi şi chirurgi, scrie perfectmedia.info. Într-un final, la 12 mai 2006 a avut loc intervenţia chirurgicală de separare a gemenelor siameze, care a durat 12 ore. Operaţia a decurs cu succes şi deja peste două săptămâni părinţii au putut reveni acasă împreună cu fetiţele lor.

La 10 ani de la operaţia de separare, fetiţele sunt perfect sănătoase şi sunt extrem de active. Practică gimnastică, merg la şcoală şi au mulţi prieteni. Fiecare din cele două gemene îşi afirmă pe deplin individualitatea şi nu le place deloc când despre ele se vorbeşte la plural.

Bineînţeles că fetiţele nu-şi amintesc de perioada când erau un tot întreg. Dar li se aminteşte frecvent despre acest lucru de către părinţi şi jurnalişti. Şi Abby, şi Isabelle poartă la gât câte un pandantiv pe care este scris ”Una dintr-un milion”.

 

\"\"De asemenea, fetiţele recunosc că în pofida faptului că au fost separate fizic, legătura sufletească dintre ele nu s-a pierdut, ba, dimpotrivă, este şi mai strânsă. Deseori, se gândesc la unul și același lucru și se înțeleg reciproc fără să fie nevoie de prea multe cuvinte.

Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *