A fost inaugurat laboratorul modernizat de compania GreenBau la Facultatea de Construcții de Mașini a Politehnicii ieșene

Metropola

Conducerea Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a inaugurat luni, 16 aprilie, un laborator modernizat de compania GreenBau. Cu o investiție totală de aproximativ 100.000 de lei, laboratorul va fi folosit pentru instruirea asistată a studenților pentru programarea mașinilor unelte cu comandă numerică, iar prof. univ. dr. ing. Cătălin Dumitraș, decanul facultății, crede că modernizarea laboratorului arată și deschiderea pe care o are universitatea către programe de studiu care să îi pregătească pe studenți cu adevărat pentru piața muncii. „Pentru noi, este un moment deosebit deschiderea unui laborator împreună cu o companie – acest lucru arată că gheața care era formată, distanța între universități și companii – s-a topit și s-a micșorat spațiul dintre cele două entități. Nu se poate face învățământ tehnic fără un dialog, un sprijin din partea companiilor”, a precizat decanul.

Conducerea universității, reprezentată la eveniment de rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, și prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică, a insistat la conferința de inaugurare a laboratorului pe oportunitățile pe care le oferă studenților o astfel de colaborare cu mediul de afaceri. „O dimensiune a universității nu poate fi întregită dacă nu există un parteneriat cu mediul economic, iar un astfel de lucru este cu atât mai important într-o universitate tehnică. Trebuie să recunoaștem că în ultimii ani, universitatea noastră a făcut pași importanți în întâmpinarea mediului economic, având în prezent cicluri de studii și specializări care se derulează în parteneriat cu companii din România. Avem laboratoare modernizate de companii din România, avem stagii de practică susținute în întregime, din punct de vedere financiar, de către companii. Acest lucru este unul absolut firesc în societatea în care trăim; universitatea a dat absolvenți pe piața muncii, companiile vin spre universitate și înțeleg că nu trebuie doar să preia absolvenți, ci trebuie să ofere și universității un suport pentru a avea calitatea pe care și-o doresc”, a punctat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

Laboratorul renovat se află la etajul al III-lea al Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial din clădirea-turn aflată pe Splai Bahlui și va fi folosit de către studenți în mod curent începând de săptămânile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.