Este periculos pentru bărbaţi să facă sex? Ce au descoperit cercetătorii americani

D’ale vedetelor

Conform unui raport al “American Heart Association”, unul din 100 de cazuri de stop cardiac la bărbaţi este declanşat de sex. Deşi se ştie că activitatea sexuală poate declanşa atacuri de inimă, cercetătorii au dorit să afle dacă sexul este, de asemenea, o cauză potenţială a SCA.

În total, cercetătorii au identificat 4.557 de cazuri în Portland, pe durata a 13 ani de studiu. Dintre acestea, 34 (0,7%) de infarcturi au fost legate de activitatea sexuală.

În medie, aceşti pacienţi era de vârstă mijlocie, afro-americani şi aveau o istorie de boli cardiovasculare, majoritatea luând medicamente cardiovasculare, anunţă www.mirror.co.uk.

Deşi bărbaţii sunt mai susceptibili de a suferi un stop cardiac în timpul sexului decât femeile, “American Heart Association” a subliniat că riscul este scazut.

În multe cazuri, a fost bărbaţi cu antecedente de boală cardiovasculară, iar unele au fost, de asemenea, legate de utilizarea de medicamente, stimulente şi alcool.

British Heart Foundation sugerează că, după un atac de cord sau o intervenţie chirurgicală, pacienţii ar trebui să aştepte de obicei patru până la şase săptămâni înainte de reluarea activităţii sexuale.

Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *