Rebeli fără clauză. Flavius Stoican, conducând de pe margine ostilităţile din teren

Iașul sub lupă

Pe lângă revenirea spectaculoasă din ultimele meciuri, când a scos 5 puncte din 9 posibile în faţa lui FCSB, Dinamo şi Astra Giurgiu, trupa lui Flavius Stoican se remarcă şi printr-o performanţă nedorită. CSM Poli conduce în clasamentul cartonaşelor galbene acordate în această ediţie de campionat, jucătorii din Copou primind nu mai puţin de 24 de avertismente. Prin urmare, probleme la capitolul psihic în vestiarul lui Poli, unde pare că jucătorii sunt atât de determinaţi să obţină victoria în teren, încât sunt dispuşi să apeleze la orice mijloace, inclusiv de intimidare a adversarului prin contre neregulamentare. Îngrijorat de această situaţie, antrenorul Flavius Stoican a cerut părerea mai multor specialişti în gestionarea situaţiilor de criză.

Lucian Bute: Dragă Flavius, ca om care ştie ce înseamnă lupta sportivă, pot să-ţi dau câteva sfaturi. Nu prea ştiu cum stă treaba la voi, dar am jucat şi eu un fel de fotbal, în sensul că loveam mingea adversarului cu upercuturi şi directe de dreapta, nu cu piciorul. Ce vreau să-ţi spun? Dacă băieţii simt nevoia să se manifeste bărbăteşte în iureşul meciului, nu le opri avântul. Lasă-i să-şi consume energiile masculine pe teren. Dacă îi lipseşti de această plăcere, devin frustraţi şi-o să răbufnească în vestiar. Păi, ce vrei, să schimbi mobilierul din vestiar la fiecare două meciuri? Aşadar, lasă-i să zburde. Totu-i să nu dea sub centură, asta nu se face între bărbaţi.

Simona Halep: Ca să fiu sinceră, îi înţeleg pe băieţii tăi. Deşi n-am contact fizic cu adversarele mele, pe câteva chiar am simţit nevoia să le păruiesc. Vorba aia: mică, mică, dar ridică! Ori de câte ori jucam cu Serena Williams sau Maria Sharapova, mai nou Muguruza, mi-aş fi dorit să le ard câte-un 6 – 0 la bobârnace, atât erau de enervante! Habar n-ai ce frustrant e să pierzi toate finalele importante. Ah, scuză-mă, voi n-aveţi de unde să ştiţi, abia vă menţineţi la mijlocul clasamentului.

Cristian Boureanu: Domnu’ Stoican, pentru că tot am stat două luni la bulău şi am avut timp să mă uit la meciuri, am un sfat pentru dumneata. Când mai jucaţi cu Dinamo, echipa gaborilor, daţi-le sănătos la genunchi. Băgaţi talpa la ei, nu vă jenaţi. Păcat că nu joacă şi Godină pe-acolo, că v-aş fi învăţat o tactică specială pentru el.

Andreea Marin: Dragii mei, dulcii mei ieşeni de odinioară, vă recomand pace, armonie, regăsirea echilibrul sufletesc doar prin meditaţie. La câte meciuri am avut eu cu Ştefan Bănică, credeţi-mă că ştiu ce vorbesc. Preţuieşte viaţa, Poli Iaşi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *