Alexe şi Bodea au luat cuvântul o singură dată în Parlament, cu ocazia depunerii jurământului. Muţii noştri aur poartă

Caterincă de Bahlui

Astenia de primăvară începe să bântuie şi prin Parlamentul României, doi deputaţi ieşeni dând semne clare că sunt afectaţi de lenea caracteristică ieşirii din iarnă. Astfel, în ultimele două luni, parlamentarii liberali Costel Alexe şi Marius Bodea au luat cuvântul o singură dată în Parlament, doar cu ocazia depunerii jurământului. De acord, un moment foarte important este şi juratul pe Biblie, dar, totuşi, unde sunt zmeii liberali care tunau şi fulgerau în campania electorală că vor face şi vor drege pentru Iaşi? Curioşi să aflăm ce fac cei doi ieşeni de când au fost aleşi în Parlament, le-am citit câteva dintre însemnările de zi cu zi.

  • Uneori, parcă mă încearcă un sentiment de jenă că am reintrat în Parlament la limită, fiind cât pe ce să nu mai prind o masă bună la bufetul Camerei, iar eu încă nu m-am apucat de muncă. Nu ştiu de unde îmi vine acest complex al corijentului care a trecut clasa cu nota cinci, doar pentru că a avut bulan, şi de atunci simte o jenă în zona dorsală. Mă deranjează că am dezvoltat această sensibilitate, care nu-mi era caracteristică în mandatul trecut. Văd că ziarele scriu că nu am vorbit deloc în Parlament. Dar ce să fac dacă nu-mi trece nimic prin cap? Dar nimic! N-am nici o idee, toate s-au topit sub soarele primăverii. Sper, totuşi, ca până de Paşti să-mi aducă iepuraşul un amendament, o interpelare, ceva acolo, că doar nu sunt cel mai năluc din clasa politică. – Costel Alexe.
  • Nu mă deranjează criticile presei la adresa mea. Nici când eram la Aeroport nu vorbeam prea mult. Chiar dacă aş fi spus vreun cuvânt cuiva, aş fi fost acoperit de vuietul motoarelor de pe pistă. Nici în campaniile pentru locale şi parlamentare n-am scos prea multe vorbe. Eu am comunicat mai mult prin pliante strecurate pe sub uşă. Că aşa sunt eu, discret. Dacă lumea mă vrea, bine, dacă nu, nu. Unde mă pune partidul, acolo stau şi nu deranjez pe nimeni. Tot pe tăcute am plecat şi de la Aeroport şi n-am auzit ca cineva să-mi simtă lipsa. Ăsta e şi farmecul meu. Sunt un deputat de pluş, decorativ, frumuşel, reprezentativ pentru noua generaţie de oameni politici care nu mişcă nici un deget pentru Iaşi. Ăsta nu e un lucru rău. Decât să stricăm prin activitate, mai bine să ne conservăm prin absenţă. Dacă vorbeşti, atragi atenţia, iar asta nu e bine. Asta o ştiu de la un prieten procuror. Aşa că mai bine văd cum o duc mandatul ăsta, iar din 2020 promit că voi începe şi eu să-mi exersez dicţia de la tribuna Parlamentului. Până atunci, ciocu’ mic, că doar nu noi suntem la putere. – Marius Bodea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *