Cum să-ţi menţii prestigiul Intact. Simona Gherghe şi Mirela Vaida: prietene, prietene, dar audienţa e pe bani (pamflet)

D’ale vedetelor

Se ştie că Iaşul este un mare furnizor de oameni talentaţi care iau drumul Bucureştiului pentru a-şi desăvârşi cariera. Cele mai elocvente exemple se regăsesc în lumea jurnalistică, cele două mari trusturi bucureştene Mediapro şi Intact fiind destinaţia finală a numeroşi oameni de presă din Iaşi. Dacă Mediapro a atras mai mult personaje din zona presei de informaţie, Intact Media a reunit figuri din aria divertismentului. Daniel Buzdugan, Simona Gherghe şi Mirela Vaida sunt trei personaje deja celebre care fac o bună audienţă trustului adoptiv, aşa că le-am inclus şi noi pe afişul scenetei de mai jos.

Seara, într-o cabină de machiaj a postului de televiziune Antena 1. Simona Gherghe, aşezată pe fotoliul din faţa oglinzii, este pregătită de hair stilist pentru o nouă ediţie a emisiunii Acces Direct. În încăpere intră Mirela Vaida, aşezându-se surâzătoare pe fotoliul alăturat. Se priveşte în oglindă, jucându-se cu zulufii blonzi. Simona o priveşte încruntată.

Mirela Vaida: – Ah, Simona dragă, înfloresc, nu altceva! Emisiunea mea merge din ce în ce mai bine, audienţele urcă până la cer şi, ce e mai important, chiar şi până la biroul directorului general!
Simona Gherghe: – Cred şi eu! După ce ai stat un an de zile pe scaunul magic al moderatoarei de la Acces Direct, captându-mi astfel toate energiile pozitive, toată carisma şi inteligenţa de care sunt capabilă, e şi firesc să-ţi meargă bine.
Mirela Vaida: – Ei, na, dar de cât ai devenit atât de, cum se spune…. ezoterică?
Simona Gherghe: – Am învăţat o grămadă de chestii de la invitaţii mei, mulţi dintre ei paranormali. Aşa că ştiu cu ce se mănâncă treaba asta cu furtul de aură. Practic, corpul meu astral, cel care atrăgea audienţa ca un imens magnet cosmic, a intrat în tine, iar pe scaunul meu de la Acces Direct nu a rămas decât un praf stelar pe care femeia de serviciu îl aspiră în fiecare dimineaţă. Din păcate, praful se alege şi de salariul meu!
Mirela Vaida: – Îmi pare rău, Simo. Uite, dacă vrei să te împrumut până la leafă…
Simona Gherghe: Vai, să n-aud! Măcar taci. Noroc că am o idee salvatoare. Voi vorbi cu Daniel Buzdugan să rezolve problema. Deşi nu pare, omul e tare credincios, se duce pe la Athos, prin mănăstirile din Bucovina, pe la Parascheva, are tot felul de revelaţii mistice. O să-i dau scaunul să-l scape de deochi!

Cabina de emisie a Matinalului de la Radio Zu. Profitând de o pauză de publicitate, Daniel Buzdugan răsfoieşte preocupat un pliant turistic cu oferte de cazare în Grecia. Din când în când, înmoaie un covrig într-un bol plin cu tsatsiki, apoi îl ronţăie cu poftă. În cabină intră Simona Gherghe, trăgând după ea un fotoliu pe care-l aşează oftând lângă cel al lui Buzdugan.

Daniel Buzdugan: – Dar ce faci, Simona? Te-ai apucat de redecorări interioare prin trust?
Simona Gherghe: – Deci nu mă enerva şi tu, da? Am venit cu o mare rugăminte la tine, ca la un preot, un părinte spiritual.
Daniel Buzdugan: – Hei, parcă eu eram stăpânul farselor, nu tu!
Simona Gherghe: – Nu fac nici un mişto. După ce Mirela Vaida a şezut vreun an în el, fotoliul meu de la Acces Direct a fost profanat la nivel energetic. Pur şi simplu, nu-i mai funcţionează chakrele de rating.
Daniel Buzdugan: – Fie vorba între noi, e posibil ca o parte dintre ele să fi fost şutite de invitaţii tăi, mulţi dintre ei fără toate ţiglele pe casă.
Simona Gherghe: – Nu neg, s-ar putea ca, de pildă, Monica Tatoiu să se fi înfruptat cu o parte din energia mea pozitivă, că prea verde se ţine băbătia. Dar deja nu mai are importanţă. Hai, mă poţi ajuta cu o exorcizare?
Daniel Buzdugan: – Stai, Simona, cum adică? Îmi ceri să exorcizez un fotoliu?
Simona Gherghe: – Tu circuli prin zonele astea cu popi, cu moaşte. Te pricepi la chestii din astea. Uite, ştiu că eşti înnebunit după Grecia. Acolo sunt călugări meseriaşi la chestii de astea, spirituale. Îţi plătesc tot, drum, cazare, numai du-te cu scaunul ăsta pe Muntele Athos, descântă-l, sfinţeşte-l, fă-i orice, dar adu-l iarăşi cu duhul bun al ratingului!

După o săptămână. Platoul emisiunii Acces Direct. Maşiniştii şi cameramanii fac ultimele pregătiri pentru a intra în direct. În mijlocul platoului, sub reflectoare, un obiect înalt, acoperit cu un cearşaf alb. Simona îl priveşte curioasă, alături de Daniel.

Simona Gherghe: – Ah, am emoţii cât casa! Deja simt în aer un flux magnetic pozitiv. Vai, nu mai am răbdare, vreau să-l văd!
Daniel Buzdugan: – Ai răbdare, Simona! Îţi garantez că vei avea o surpriză maximă.
Simona Gherghe: – Totuşi, mi se pare mie sau pare mai înalt?
Daniel Buzdugan: – Asta pentru că a căpătat o ascendenţă spirituală, o înălţare hristică. Dar hai să nu mai prelungesc suspansul. Abracadabra!

Cu un gest scurt, Daniel smulge cearşaful, lăsând să apară un jilţ din lemn sculptat, cu un spătar înalt şi tapetat cu catifea roşie. Simona îl priveşte siderată.

Simona Gherghe: – Ce Dumnezeu e porcăria asta?
Daniel Buzdugan: – Stai să-ţi explic. Fotoliul tău şi-a dat duhul pe vaporul de croazieră, undeva în dreptul insulei Creta. Aşa că l-am înlocuit cu scaunul Sfântului Panaleftererios Catodicopulos, protectorul televiziunii. Ştii, pe Muntele Athos era renumit pentru viziunile sale, multe dintre ele color. Alungă spiritele rele din platoul de filmare, garantat. Uite, poţi încerca chiar acum cu Tatoiu, am văzut-o la machiaj. Dacă nici madam Tatoiu urlând în direct nu-ţi face audienţă, apoi nu ştiu ce să mai zic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *