Tragedie la Evaluarea Naţională. Trei elevi s-au înecat la scăldat, sărbătorind terminarea examenului

D’ale vedetelor

Doi elevi de clasa a VIII-a au murit, miercuri seara, după ce s-au înecat într-o baltă de la marginea oraşului Segarcea, judeţul Dolj. Copiii merseseră la scăldat împreună cu alţi colegi pentru a sărbători susţinerea ultimei probe a Evaluării Naţionale. O tragedie identică a avut loc şi în localitatea mehedinţeană Şimian, acolo unde fiul unui consilier local a fost scos din apele râului Topolniţa fără viaţă.

Cei doi copii au dorit să petreacă după examenul la matematică pe malul unei bălţi aflată în apropierea Gării Segarcea, alături de colegii de clasa a VIII-a din cadrul Şcolii Generale din localitate. La un moment dat, unul dintre tinerii aflaţi pe malul apei şi-a dat seama că Marin şi Alexandru nu au mai ieşit la suprafaţă. Au sunat la 112 şi au povestit că cei doi s-au înecat.

“La faţa locului au fost trimise de la Secţia Segarcea un echipaj cu o autospecială, iar de la Detaşamentul 1 Craiova a fost trimisă o ambulanţă SMURD şi scafandri. De asemenea, a fost solicitată intervenţia echipajelor medicale de pe elicopterul SMURD”, a declarat Tania Vîlceanu, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia.

Trupurile neînsufleţite ale copiilor au fost scoase pe mal de scafandri, ei fiind resuscitaţi mai bine de o jumătate de oră sub privile disperate ale colegilor, dar şi ale surorii gemene a lui Alexandru. Aceasta din urmă susţinuse şi ea proba la matematică a Evaluării Naţionale şi sărbătorea ultimul examen. Cadavrele celor doi adolescenţi au fost depuse la morga Spitalului Orăşenesc Segarcea pentru efectuarea necropsiei.

Nenorocirea a lovit şi în Şimian, unde fiul unui consilier local s-a înecat în râul Topolniţa. Adolescentul mersese la scăldat, alături de mai mulţi prieteni, la puţin timp după ce susţinuse proba de matematică a Evaluării Naţionale.

„La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de căutare-salvare şi o barcă cu motor. Pompierii au acţionat cu accesoriile din dotare, persoana a fost recuperată în aproximativ 10 minute, în stare de inconştienţă şi predată echipajului Serviciului de Ambulanţă”, a declarat Raluca Ţîrcă, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi. Din nefericire, după 60 minute de resuscitare, medicii au declarat decesul adolescentului.

Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *