Pagube în trei comune din Iași, în urma precipitațiilor din ultima perioadă

Iașul sub lupă

În urma precipitațiilor din ultima perioadă, trei comitete locale pentru situații de urgență au raportat pagube, scrie, într-o postare pe Facebook prefectul Marian Grigoraș. Problemele au fost sesizate pe raza comunelor Ciohorăni, Andrieșeni și Mădârjac.

În localitatea Ciohorăni precipitațiile abundente și scurgerile de pe versanți au afectat 1,3 km de drum județean și 15 metri de drum comunal. În localitatea Glăvănești, comuna Andrieșeni, s-au raportat probleme pe 100 metri de drum comunal și la un pod. În localitatea Mădârjac, fenomenele meteorologice au provocat pagube la 0,9 km de drum județean și 150 metri de drum comunal.

„Toate aceste pagube raportate de către comitetele locale pentru situații de urgență vor fi verificate în perioada următoare de o comisie de specialiști pentru a stabili cu exactitate tronsoanele afectate și pentru realiza evaluarea lucrărilor necesare pentru refacere. Datele finale vor fi transmise și la nivelul Guvernului. În perioada 10.03.2017 – 13.03.2017 s-au înregistrat ploi pe spații extinse. Cea mai mare cantitate de precipitații s-a înregistrat la Șipote, 40,7 l/mp”, a scris prefectul Grigoraș.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *