Descălecarea lui Bogdan Vodă la Iaşi. Rareş Bogdan, încercând să cucerească audienţa de pe pietonalul Ştefan cel Mare

Politică la patru ace

Liberalii de la nivel central au început să foiască prin Iaşi, simţind aroma primelor semne ale primăverii electorale. În plină Săptămână a Patimilor, preşedintele Ludovic Orban şi saltimbancul Rareş Bogdan au făcut o tură prin centrul Iaşului, dând câteva flori şi bineţe la trecători, apoi s-au retras la o conferinţă de presă susţinută în sediul filialei din Podu Roş. De la defilarea şefilor bucureşteni n-au lipsit Marius Bodea, Iulia Scântei, Liviu Brătescu, Alexandru Muraru, Costel Alexe şi alte figuri mai mult sau mai puţin reprezentative ale organizaţiei ieşene. După plecarea teleevazionistului, câţiva dintre liberali şi-au exprimat impresiile despre vizita acestuia. Un pamflet, e clar.

Marius Bodea – Încep să regret că mi-am pus chipul meu angelic pe corturi lângă mutra clovnului ăsta. Pana mea, eu sunt un dandy, în timp ce caraghiosul ăsta e de tot râsul. Nici nu ştie să meargă pe stradă. E şi aici o tehnică, o şmecherie cum să te opreşti să dai flori oamenilor, cum să le zâmbeşti, să socializezi oleacă. Pe când Rareş Bogdan nu ştie decât să ţipe şi să dea din mâini. Asta e, s-a obişnuit cu studioul de la Realitatea şi crede că toţi cei din jurul său sunt cameramani care trebuie să-l îndure. Abia aştept să se ducă la Bruxelles, să scap de figura lui care a împânzit tot oraşul.

Iulia Scântei – Vai, ce tip carismatic e domnu’ Rareş! Are ceva regal în el, o prestanţă care-mi aminteşte de aristocraţia monarhiilor de altădată. Mi-a creat senzaţia de deja vu, parcă l-aş mai fi văzut la o curte regală. Oare să am acest sentiment doar pentru faptul că gurile rele spun despre el că este un bufon?

Costel Alexe – Hm, bine c-a plecat şi marţafoiul ăsta de Bogdan. Nu de alta, dar toate gagicile din partid s-au pozat cu el, lăsându-mă baltă. Tocmai pe mine, cel care eram adulat de amazoanele liberale. Păi unde sunt Mihaela Vechiu Botezatu, Ina Paladi, Alina Apostol care mă implorau să facă un selfie cu mine? Păi vine ăsta şi-şi marchează teritoriul la Iaşi? Pe terenul lui Il Presidente?!

Alexandru Muraru – Pare ok Rareş Bogdan. Băiat bun, a fost de acord să-mi aducă pachetu’ trimis de frate-meu de la Cotroceni, respectiv noua carte a domnului preşedinte Iohannis. Bine, s-a văzut că umblase la ea. Câteva pagini erau murdare de cafea, semn că îi cam tremurase mâna când o răsfoise. O fi fost turbulenţe în avion? Totuşi, se vede că e în sevraj de când nu mai face emisiune la televiziune. O să vorbesc cu frate-meu să vorbească cu domnul preşedinte, poate reuşeşte să-i transfere o parte din înţepeneala sa roboţească. Asta aşa, ca să mă revanşez faţă de el. Un tip pensat merită recompensat, ha!

Bogdan (foto, pamflet): Doamna admiratoare, ia de aici nişte lalele, că de la Bruxelles o să trimit numai bezele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *