Un fost prefect, ales vice la județ

Politică la patru ace

Pesediștii ieșeni l-au impus în ședința de marți, 7 martie, ca vicepreședinte la Consiliul Județean pe fostul prefect Romeo Olteanu, ales pe lista de consilieri județeni ai PSD în mai 2016. Acesta a primit 22 de voturi, cu 10 mai multe decât contracandidatul său, liberalul Romeo Vatră.

Candidatura lui Olteanu a fost disputată în cadrul PSD Iași, principalul său concurent fiind un alt consilier județean PSD, Bogdan Cojocaru, dar Biroul Permanent Județean al filialei i-a încredințat mandatul de vice la județ celui dintâi.

Unul din cei mai fervenți susținători ai noului vice la județ s-a dovedit a fi fostul prefect Dan Cârlan, care ocupă în prezent funcția de director general adjunct la Ministerul Energiei. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Cârlan acreditează ideea că Olteanu a intrat în vizorul  presei locale de șantaj. „Presa locală de şantaj a şi pornit tărăboiul, pe incidentul cu alcoolul la volan, de acum doi ani. Pentru contravenţia sa, Romeo a plătit atunci cu permisul auto şi, dacă tot suntem toţi egali în faţa legii, ar trebui să pricepem că această sancţiune legală nu poate fi extinsă ca guma, pentru unii mai mult decât pentru alţii, doar pentru interese politice de moment. Pentru cine nu ştie toate amănuntele, demisia lui Romeo Olteanu nu s-a datorat doar accidentului în care un şofer treaz dar prost a intrat de-a dreptul peste maşina condusă regulamentar de prefect, chiar dacă acesta băuse la prânz o ţuică, cu cinci ore în urmă.”, spune Cârlan despe cel căruia i-a luat locul la conducerea Prefecturii. Demisia lui Olteanu din funcția de prefect este catalogată ca fiind forțată la acea vreme de fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea. Olteanu, în opinia lui Cârlan, ar fi fost singurul „prefect de pe moşia lui care a avut curajul să-l înfrunte într-unul dintre accesele sale de aroganţă”.

Romeo Olteanu a mai îndeplinit în trecut și funcția de viceprimar la Iașului, în mandatul 2008-2016, apoi a fost numit prefect, funcție din care a demisionat în august 2014 ca urmare a unui accident de circulație în care a fost implicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.