Șoapte insuflate și de lume ascultate. Diliman cu ochii pe copaci

Haz de necaz

Noua prăvălie de scule Diliman de pe Socola ne-a procopsit cu o imensă suprafață de betoane și fierătanii. Bine că s-a terminat și construcția asta că poluaseră constructorii lor la greu zona cu praf și alte mizerii toxice. Acum, cică tartorii Diliman au pus gând rău copacilor care au crescut pe bulivard în ultimul secol, numai ca să-și facă ei aranjamentele stradale și de acces. Doar că cică avizul de la mediu nu le dă voie să distrugă niciun centimetru de spațiu verde. Dilimanul însă insistă să radă copacii, că are adică mălai cu ce să plătească amenzile care vor veni. Noi doar atragem atenția că fiecare copac tăiat degeaba și de-al dracului aduce ghinion călăului, fie el și marele Diliman. Că doar asfaltul și bordura nu fac nici umbră și nici oxigen nu produc.

Cum au rămas ghinezii flămânzi la fabrică

Care o fi misterul că Sokarom n-a bătut palma cu ghinezii puși pe cumpărat fabric și uzine la noi? Varianta livrată pe canal specific era că nea Culai, tartorul suprem n-a vrut să bată palma pe vreo 200 milioane de euroi sau dolăroi, ce mai contează?, și să vândă jumate din bițniț. Cum, atât? Fără niciun motiv? Adică motivul tre să-l ghicim noi, că adicătelea suma aia e un mizilic, strâmtă ca ochișorii oblici ai ghinezilor. Când colo, ce să vezi? Cică motivul e taman invers. Ghinezii au venit la nea Culai cu speranța că vor păpa și ei ceva mai aproape de natură, cu oleacă de pulpiță, măcar peste 90% în compoziție. Dezamăgirea mare a fost când au văzut pungile cu prafuri care se băgau la malaxor și din care ieșea, cu gust bun ce e drept, toată gama de haleală marca Sokarom. Așa că, n-au vrut și flămânzi, și cu banii luați, făcând cale întoarsă.

Canicula naște bazaconii. Află unde

De când au venit căldurile s-au înmulțit și cazurile politice de halucinații la purtător. Campionii en titre la bazaconii expirate în spațiul public sunt – ați ghicit! – liberarii din podul înroșit. Nu toți, doar unii care s-au cocoțat lideri și fac numere de striptease politic fără să existe cerere pe piață la așa ceva. Că degeaba inventezi dacă nu ai spectatori. V-amintiți de prostioara lansată prin ziare de conțilierul de giudeț Cuptor care, fără să-l întrebe nimeni, fabula despre filme cu lupte politice văzute doar de el. Dar recent, asta le-a întrecut pe toate. Marusică, boss liberar de Bahlui, derutat total de caniculă, s-a apucat de tras cu scoabe în pemepiști. S-a gândit el că frații vitregi de dreapta s-au anexat la partidoi. Când colo scoabele s-au făcut boomerang și l-au năucit în rafale pe derutat. Poate s-o trezi și el din coșmaruri la realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *