Plan: cel mai mare parc de distracţii din judeţ va fi la Dobrovăţ

Metropola

Consiliul local al comunei lansează săptămâna viitoare procedurile pentru organizarea concursului de proiecte. „Vrem o zonă de agrement care să includă tot ce înseamnă distracţie pentru familie“, spune primarul Cătălin Martinuş.

Primăria din Dobrovăţ va lansa un concurs de proiecte pentru construirea celui mai mare complex de agrement din zona Iaşului. În acest sens, în primă instanţă, autoritatea locală vrea să pună la dispoziţia unui partener privat o suprafaţă de 3 ha (foto), dar care poate fi completată cu încă 2 ha în măsura în care va fi necesar acest lucru. Terenul se află chiar la intrarea în perimetrul comunei Dobrovăţ dinspre Iaşi, la marginea pă­durii. Potrivit primarului Cătălin Mar­tinuş, intenţia autorităţii este să asigure investitorului inclusiv reţelele de uti­lităţi. În zonă, în acest an, va fi rezolvată problema energiei electrice, în timp ce prin programul de investiţii al ApaVital va fi înfiinţat sistemul de alimentare cu apă şi canalizare.

„Săptămâna viitoare, în Consiliul Local, vom aproba lansa­rea procedurilor pentru organizarea concursului de proiecte. Vom face o cam­panie de promovare de 30 zile şi, ulterior, vom anunţa concursul. Inten­ţia noastră este să găsim un investitor serios, care poate susţine o investiţie de anvergură“, a declarat primarul din Dobrovăţ. El a adăugat că în complex pot fi dezvoltate zone de divertisment, te­renuri de sport, trasee de orientare turistică şi altele. „Vrem o zonă de agrement care să includă tot ce înseamnă distracţie pentru familie“, a completat edilul. El a menţionat că, în trecut, au mai existat discuţii privind amenajarea unei astfel de zone, dar, pe vremea respectivă, nu puteau fi asigurate toate utilităţile.

„De exemplu, săptămâna trecută, a început procedura de selecţie la E.ON pentru realizarea investiţiei privind extinderea reţelei electrice. În cursul acestui an vom avea curent în zonă. Nimeni nu ar fi venit să investească fără această utilitate. Apă şi canalizare avem pe programul operaţional sectorial, iar cei 2 km până la teren îi vom face noi, fără nicio problemă. Nu mergem pentru ei în mod special, sunt şi case în zonă care trebuie racordate“, a mai spus primarul Marti­nuş. Edilul a precizat că în complex trebuie făcute şi unităţi de cazare, dar a subliniat că dorinţa Primăriei este ca astfel de amenajări să aibă un specific rural 100%. „De ce trebuie ca ieşenii să meargă până la Gura Humorului în căutarea unei zone de agrement? Noi vrem ce este acolo, dar şi alte facilităţi în plus“, a conchis edilul.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.