Cu bolizi rămaşi pe butucii din Cotnari. Aşteptând cu conturile curate noua ediţie a Raliului Iaşului

Râs cu plâns

O nouă ediţie a Raliului Iaşului este programată în perioada 5 – 7 septembrie, când sunt aşteptaţi cei mai buni piloţi din ţară, dar şi câteva echipaje din străinătate. Lipsită pentru prima dată de suportul financiar al companiei Cotnari, competiţia automobilistică de la Iaşi va ţine totuşi capul de afiş al evenimentelor de zilele viitoare. Nume sonore precum Mihai Leu sau Simone Tempestini sunt aşteptate să facă spectacol pe circuitul din judeţ, dar şi la superspeciala de la Râpa Galbenă. Mai multe despre această provocare sportivă de top am aflat din jurnalul personal lui Dan Codreanu de la XS Motorsport, organizatorul principal al Raliului Iaşului. (pamflet)

– Chiar mă gândeam zilele trecute, când făceam oleacă de ordine în registrele contabile: ce scârţari sunt ăia de la Cotnari! Cât i-ar fi costat dacă ne-ar fi susţinut şi anul ăsta? Ce, li s-a uscat via, au putrezit butoaiele de nu mai au ce vinde? Cât o fi lumea asta, tot se va mânca şi se va bea pe săturate. Iar banul dacă nu curge, apoi picură serios dacă dai cep la crama din Cotnari. Dar ăştia-s oamenii, te lasă fără vin, pardon, fără benzină când ţi-e lumea mai dragă. În fine, ia să nu-mi mai agit carburatorul degeaba, o să ne descurcăm aşa cum putem. Stai, că dacă tot sunt oleacă melancolic, mi-am adus aminte de cum s-a răsturnat Ponta la Cioca Boca. Ce vremuri, dom’le! Pe vremea aia, Guvernul nu cădea, ci se dădea de-a berbeleacul. Dar de-ajuns, să mă mai gândesc şi la altceva. Ah, da! Ieri a venit la mine faţă palidă ăla din Suceava, Mandache, cu metrul lui de autostradă. Cică ar vrea să facă şi pe circuitul Raliului un metru de macadam. Omul ăsta se bagă peste tot, eu nu ştiu cum de ne-am pricopsit cu berbecul bucovinean. I-am zis: „Tată, vrei să devii celebru? Du-te şi fă un metru de circuit la Monte Carlo!”. Aa, e prea scump? Asta e, reclama costă. Aoleu, şi iar încep să mă gândesc la cheltuieli! Dar o să treacă şi ediţia asta, iar de anul viitor o să mai strâng un pic cureaua. Invit mai puţine echipaje, bag numai maşini de litraj mic, scurtez oleacă traseul, văd eu cum fac. Poate, între timp, se face şi vinul ceva mai băubil la Cotnari, şi le vine mintea la cap domnilor de acolo. Cine ştie, să mă lipesc de băieţii lui Deleanu? Ăştia-s viţă mai tânără, nu ca taică-său, butuc bătrân. Las’ că văd eu ce şi cum. Deocamdată, ia să ambalez un pic maşina de numărat bani, să văd dacă reuşesc măcar să ajung la finiş.

Codreanu (tricou rosu, pamflet): Domnu’ Iamandi, prietene Gheorghiu, să ştiţi că la Raliul Iaşului nu e totul să participi, ci să mai şi vii de acasă cu câte un cadou, de pildă un motor ecologic Euro 100.000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *