Campionii României, promotori ai mișcării. Vor face turul școlilor din țară

D’ale vedetelor

Campionii României vor merge în școli, pentru a promova mișcarea.  Proiectul este inițiat de Ministerul Tineretului și Sportului și a fost promovat, la Palatul Victoria, de marii campioni olimpici Andreea Răducan, Elisabeta Lipă, Carol Eduard Novak, Ivan Patzaichin, Petruț și Avram Iancu. Marea campioană la gimnastică, Andreea Răducan (foto) a povestit că a fost prin școli pentru a promova mișcarea și a rămas uimită să vadă ”fetițe mai dezvoltate decât ea, cu multe kilograme în plus”. ”Poate e cazul să avem întâlniri și cu părinții”, a mai spus Răducan.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca a declarat în cadrul prezentării campaniei ”Campionii României, în școală, liceu și universitate”, că acest program va fi dezvoltat în şcoli, licee şi universităţi, prin participarea sportivilor de performanţă, care vor avea întâlniri cu elevii şi studenţii şi le vor vorbi despre importanţa sportului şi a educaţiei fizice. Proiectul îşi propune să ajungă în aproximativ 2.500 de unităţi şcolare din cele 41 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Ministrul spune că în prezent în România sunt în jur de 250.000 de sportivi, scopul programului fiind ca, până la sfârşitul anului viitor, acest număr să crească cu 25%.

„Nu este suficient doar să ne plângem că ai noştri copii nu fac sport, trebuie să-i scoatem din clase. Ce-i drept, la ora actuală, clasele I-VII au două ore de sport pe săptămână, clasa a VIII-a are o singură oră de sport pe săptămână, liceul – o singură oră, universităţile – anul I opţional – au o singură oră pe săptămână, restul studenţilor nici nu vor să audă de sport. Avem un număr impresionant de mic de sportivi de înaltă performanţă, iar rolul nostru, al campionilor, în acest proiect este de a creşte acest număr”, Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică

(sursa: Libertatea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *