Bârfe de valoare, sunt o desfătare. Se naște o frumoasă prietenie

Haz de necaz

Unul. Atât a mai rămas din gașca opoziției liberare din Podu ăl Roșu. E tocmai deputatul Marus. Ceilalți s-au predat, nu mai au niciun chef de politichie. Le cam chiorăie mațele, s-au săturat de principii și de vorbărie pe stomacul gol. Vor și ei niște afaceri, niște contracte, ceva să le pice niște parale în conturi și-n buzunare. Din această cauză, cică deputatul e supărat foc. În anumite cercuri intime s-a confesat unor apropiați că ia în calcul inclusiv o decizie radicală. Să plece la vecinii de la usereu. Mai ales că ăștia au nevoie ca de aer de niște fețe cunoscute, cu oareșce notorietate și cu oleacă de discurs. Hopa! Ar putea fi ăsta începutul unei frumoase prietenii între deputatul Marus și don’șoara Coconette? Cine-ar fi crezut?

Surprize mari în toamnă: Băi, nene, ce de basme ies la iveală de la Spitalul de Zurlii din Bucium. Cică direftorul Hoprișan face doar ce vrea mușchii lui acolo. Un mic dictator care, ajuns la butoane, s-a îmbătat de putere. Salariații de acolo îs șucăriți. Sunt multe povești de alcov, angajări stil PCR (pile, cunoștințe, relații), promovări pe bază de simpatii și interes. Cu alte cuvinte, unitatea spitalicească stă pe un butoi de pulbere, angajații au ajuns la capătul răbdării. Am vorbit cu vreo doi dintre ei, ăștia au promis că se-apucă să facă un jurnal al neregulilor. Dar ne-au rugat să mai așteptăm câteva luni, că e mult de scris. Poate prin toamnă vor reuși să termine măcar primul volum. Complicate vremuri, o să iasă scandal mare, cu strigături.

Un liberar a aterizat într-un CA: Și un prieten mai vechi de-al nostru, mister Langă, fost viceprimar și fost consilier local, a luat-o pe un alt drum în viața profesională. Și-a căzut bine iar, pe subiect. Fix în Consiliul de Administrație al companiei de transport public. Ce să spunem? Din țopăială în țopăială, din funcție publică în funcție publică. Știm, familie mare, remunerație mică, după buget. Plus că mai sunt și ratele la casă, cheltuieli destul de mari, deci trebuie infuzii de cash. Deodată, aflat în dificultate după ce a părăsit fostul loc de muncă, mister Langă și-a regăsit vocația de salvator al transportului în comun. Adică, n-a făcut-o cât a fost la conducerea orașului, deci într-o poziție mult mai înaltă, și-o s-o facă acum. Hm, mister, ne faci să râdem cu gura până la urechi, las-o mai moale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.