Bârfe de efect, sună perfect. Ieșiți la aer, domnule șerif!

Haz de necaz

Echipele de asfaltatori ale Citadin sunt peste tot, dar nicăieri. Poate domn Marus, direftorul ăl mare, ar trebui să mai iasă pe traseu, să-și verifice subordonații. Pentru că, în cartiere, o droaie de străzi arată ca după bombardamente. Gropi mari, cu zecile, stau înghesuite pe străduțe din Tătărași, Metalurgie, Nicolina, Alexandru, Dacia, Mircea sau Păcurari. Șeriful raportează asfaltări record, dar doar în zonele centrale. În cartiere, Dumnezeu cu mila. Domn direftor, haida, bre, și prin zonele II și III ale orașului, că și acolo locuiesc plătitori de taxe și impozite care vor să rămână cu mașinile întregi și să nu dea milioane pe reparații. Hai, măcar până la toamnă să reușiți să parcurgeți toate zonele, să nu vină iar zăpada peste voi.

Tăticu’ a numit-o șefă de PR: Un mare agricultor ieșean, unul dintre cei trei corifei, a găsit, zice el, o metodă imbatabilă de a-și promova afacerea. Cică PR-ul este tocmai fiica sa. Nu știm acum să vă zicem ce cunoștințe are don’șoara, însă vă putem spune, foarte clar și foarte limpede, că e bine de tot. Are ce arăta și ce promova. Pagina sa de Facebook ne stă mărturie că nu inventăm nimic. E bine de tot, în zeci de poze vă puteți convinge și singuri. Intrați pe pagina ei. Acum, ca să fim sinceri, ne e cam milă de viitorul domn al acestei domnițe. Va avea viață grea. Ea e și frumoasă, și bogată, și cu școli făcute. Pare genul autoritar. Hmm, cine știe ce-i rezervă viața. Stăm pe-aproape și urmărim fenomenul.

Poftește la postul de șef mare: Un istoric ieșean, destul de cunoscut în breasla sa, dar și în spațiul public, un abonat al emisiunilor tv, dar cu interviuri și-n presa scrisă, avea rezervat un post de direftor. La cel mai recent înființat muzeu al Iașului, ăla de lângă turnul de oțel și sticlă pe care școala de doftori l-a cumpărat de la școala privată universitară. Dar postul ăsta de director nu s-a mai concretizat pentru Sorinaccio. Iar el s-a supărat pe stăpânire, asta în faza inițială. Acum, analizându-i prestația publică, se pare că a revenit la sentimente mai bune față de șefime. Asta să însemne, oare, că a revenit în cărți pentru postul de direftor? Încă nu știm răspunsul la această întrebare, dar mergem în spionaj și vă informăm de îndată ce aflăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.