Bârfe cu haz, citiți-le fără răgaz. Ieftin exercițiu de coafare a imaginii

Haz de necaz

Marți, în plină zi lucrătoare pentru parlamentarii României (da, marțea e una din cele trei zile pe săptămână în care aleșii neamului se prefac că lucrează), madam Julia Flacără a tăit-o de la București și a venit în Iașul natal. Ce credeți că a făcut printre altele? O conferință de presă în care s-a lamentat și a vândut ziariștilor aceleași fraze goale de conținut, o simplă flecăreală politică. Cochetă, purtând o ie, adică atentă la simboluri, madam Flacără a repetat, mecanic, cele câteva fraze și dusă a fost. Păi, bine, madam senator, dar la fapte concrete când treci? Ceva proiecte pentru propășirea Iașului și a Moldovei când? A, am uitat, Iașul nu e reprezentat nici măcar în forul central de conducere a liberarilor. Fix atât valorează el în ochii bucureștenilor.

A rămas singur singurel: Fraților, ne-am lămurit definitiv. Andrușca Postolaș, conțilierul ăla local de-a luat 13% la alegerile de vara trecută, a rămas singur-singurel. Știți că, după alegeri, a reușit să-și înregistreze partidul 4 Iași. Acolo se strânseseră câteva nume interesante. Bașca, astă iarnă, a pus la dispoziția usereului candidați din partidul lui: pe Coconette și pe Ban Scurtu. Ăștia s-au și ales, sunt acum deputat și respectiv senator. Numai că ăștia doi au rămas definitiv în usereu. La fel s-a întâmplat și cu alți membri importanți, gen fizicianul Silvache Vurlui, dar și advocatul Mișu Câine-Sălbatic. În asemenea condiții, Andrușca Postolaș a rămas pe cont propriu, un fel de singur acasă. I-a cam apus steaua norocoasă.

E competentă sau doar oportunistă? Dar cea mai ocupată și mai ocupată persoană publică din Iași se dă madama șefă de la Palatul Culturii, fix directoare. E atât de plină de ea, de importanță, de program aglomerat. Mereu e pe fugă, mereu e în ședință sau întrunire sau întâlnire sau discuție sau, mai clar, ședință. E mai ușor să iei legătura cu președintele Trump decât să vorbești cu cucoana de la Palat. A rezistat în funcție dându-se bine cu toată lumea, e afabilă, aparent cooperantă. Dar fuge de răspunde și se eschivează când apar chestiunile groase. Încă nu ne-am lămurit dacă are într-adevăr niște competențe manageriale sau pur și simplu e regina oportuniștilor. Cercetăm și vă informăm. Rămâneți pe recepție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.