Constantin Deleanu, pregătit să dea şah – mat competitorilor săi

Satiră cu ștaif
Deleanu: De când sponsorizez Academia de Şah, m-am apucat să învăţ şi eu sportul minţii. Problema e că nu ştiu care să fie regina: Grasa sau Frâncuşa?

După ce s-a înfipt bine în sponsorizarea Raliului Iaşului sau a jucătoarei de tenis Mihaela Buzărnescu, compania Cotnari a găsit o altă nişă sportivă pentru a-şi promova imaginea: înfiinţarea unei Academii de Şah la Iaşi. Dacă asocierea unui producător de vinuri cu o competiţie automobilistică (alcool plus condus) nu pare a fi cea mai fericită, cea între vin şi sportul minţii, cum mai este supranumit şahul, e de-a dreptul hilară. Dar, la urma urmei, dacă banii nu au miros, ce problemă ar fi dacă ar avea gust de Grasă sau Frâncuşă? Iar dacă un şahist stă cu sticla de Tămâioasă lângă eşichier, cu atât merge jocul mai uns. Aşa că, urmând exemplul Cotnariului, mai mulţi producători locali i-au scris directorului companiei, Constantin Deleanu, gândindu-se să sponsorizeze diverse activităţi.

Nicolae Apostol, Kosarom: – Domnule director, vă văd foarte implicat în acţiuni de sponsorizare de diferite tipuri şi trebuie să recunosc că acest lucru creşte imaginea companiei pe care o conduceţi. M-am consultat cu specialiştii mei din departamentul de marketing şi am hotărât să băgăm nişte bani într-un concurs de frumuseţe. Cred că ar fi foarte interesant să decorăm scena pe care defilează tinerele domnişoare cu o serie de imagini sugestive din activitatea noastră, precum pulpe suculente de pui, carcase de porc, muşchiuleţ de vită, cârnăciori şi costiţă afumată. Să nu ne ferim de carnalitatea frumuseţii feminine, zic!

Iulian Mangalagiu, Brickston: – Bravo, domnule Deleanu, aşa se clădeşte prestigiul unei firme, zidind o bună imagine publică. Fiecare imagine dintr-o reclamă, fiecare banner, fiecare promo înseamnă o cărămidă pusă la baza comercializării produselor noastre. Prin urmare, nici eu nu vreau să pierd acest trend al sponsorizărilor, aşa că m-am hotărât să sprijin financiar un festival de carte. Dar nu orice fel de carte, ci tomuri groase de la 7 centimetri în sus. Autorii grafomani, desigur, vor face parte dintre invitaţii de marcă ai festivalului. Evident, cei cu plachete de versuri, prostioarele alea de 2 milimetri grosime, nu vor avea ce căuta la această manifestare culturală.

Ovidiu Biber, Afterhills: – Domnule director, m-aţi făcut să am o revelaţie. La cât bănet am scos după urma celor două ediţii de festival cu muzică poprockalternativtriphoptranceEDM, am decis să investesc şi într-un concert de muzică corală bizantină. Cu puţin sprijin de la Cel de Sus, transform unul dintre corturile de la Afterhills într-o catedrală mai ceva decât cea Mitropolitană. Păi ce, banii pelerinilor de la Sfânta Parascheva nu sunt buni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.