A fost îndrăgită de milioane de oameni, dar a avut un sfârşit tragic! De ce s-a sinucis DALIDA

D’ale vedetelor

Dalida a fost una dintre cele mai de succes artiste ale secolului trecut. Pe numele ei real, Yolanda Cristina Gigliotti, artista cu origini egiptene şi italiene a făcut furori în anii ’60-’80. Dalida a cântat melodii în 10 limbi şi a rămas una dintre cele mai populare interprete din lume.

Albumele ei s-au vândut în peste 170 de milioane de exemplare. A avut o carieră incredibilă care a durat 30 de ani şi a primit 70 de discuri de aur. Ea a fost  şi prima cântăreaţă care a primit discul de diamant. Din păcate însă, cântăreaţa ascundea în spatele zâmbetului molipsitor o poveste de viaţă cutremurătoare, care a dus în cele din urmă la sinucidere. A luat mai multe pastile, s-a îmbrăcat în alb, şi-a desfăcut părul superb şi a adormit somnul de veci, precum o veritabilă Frumoasă din Pădurea Adormită.

Yolanda Gigliotti se naşte la 17 ianuarie 1933, în familia unor artişti imigranţi italieni, în Cairo, scrie historia.ro. Yolanda se face frumoasă şi se prezintă pe ascuns la concursul Miss Ondine, unde ajunge printre finaliste.

Încă nu ştie ce-i pregăteşte viitorul, şi se înscrie cuminte la cursuri de stenodactilografie. În 1954, câştigă titlul de Miss Egipt, ceea ce o va plasa pe coperta revistei Cinémonde. În aceeaşi zi, e descoperită de un cineast francez, Marc de Gastyne, care-i convinge familia s-o lase să zboare la Paris, unde o aşteaptă succesul, în mod sigur. Ajunsă la Paris, la Crăciunul anului 1954, Miss Egipt e preluată de un impresar, dar acesta îi asigură un minim de supravieţuire. Locuieşte într-o cameră de servitoare şi are un singur prieten, amabilul vecin de la etajul opt, care se numeşte Alain Delon.

Încă nu se numeşte “Dalida“, ci “Dalila“, pseudonimul din filmele egiptene. Respinsă mereu de cinema, Dalila îşi îngrijeşte vocea şi face încercări în domeniul muzicii. Accentul ei umple de încântare, în cadrul unei audiţii. Într-o seară de aprilie 1956, o ascultă trei bărbaţi importanţi în lumea muzicii. După spectacol, cei trei se năpustesc asupra tinerei femei, convinşi că puternica ei prezenţă orientală, părul negru, ochii mari voce înflăcărată vor cuceri lumea. Ei o numesc ”Dalida”.

Urmează o viaţă tumultoasă, cu multe succese şi mulţi iubiţi. Primul este Lucien Morisse, patron la Europe 1, bărbat însurat. Vor fi amanţi pentru un timp, iar din 1961 se căsătoresc. Nu este fericită. În acelaşi an, întâlneşte un frumos pictor polonez, Jan Sobiesky, cu care îşi împarte succesele un an de zile. Nu se dovedeşte tovarăşul ideal şi-l părăseşte. După aceea, timp de doi ani şi jumătate, Christian de La Maziere, un tânăr de bună familie, devine amantul recunoscut.

Abia în august 1966, singură de câteva luni, Dalida află ce înseamnă dragostea la prima vedere. Rămâne străfulgerată la Roma, la tejgheaua unui bar, văzându-l pe Luigi Tenco, muzicant şi cântăreţ în plină splendoare, având 28 de ani (ea are 33 de ani). Vor urca amândoi pe scena Festivalului de la San Remo, dar Luigi nu se descurcă. Dalida găseşte trupul iubitului într-o baltă de sânge, în cameră: s-a împuşcat fără nici o explicaţie. O lună mai târziu, încearcă şi ea să se sinucidă, la Hotelul Prince-de-Galles. Scăpă ca prin minune, după cinci zile de comă, adaugă historia.ro.

Atunci când regăseşte iubirea, e vorba de alt italian de 22 de ani, admirator al lui Luigi Tenco. Îl părăseşte, dar era însărcinată şi dar se decidă să facă un avort. Avea 34 de ani. Primeşte vestea că Lucien Morisse, fostul ei soţ, s-a sinucis. Îl întâlneşte pe Richard Chamfray, autoproclamat conte de Saint-Germain, cu şapte ani mai tânăr. Omul era aventurier şi nu i-a adus fericire, iar în anul 1983 s-a sinucis. E al treilea bărbat din viaţa ei care se sinucide. În ziua de sâmbătă, 2 mai 1987, la vârsta de 54 de ani, Dalida ia un pumn de pastile. A fost găsită îmbrăcată într-o pijama albă, întinsă pe pat, cu părul despletit pe pernă. ”Viaţa mi-e insuportabilă. Iertaţi-mă.”, a scris marea artistă.

Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.